RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
BIVŠI DINAMOVAC JASAN

Vatreni bez imalo dvojbe o ludoj borbi u HNL-u: ‘Tko će biti prvak? Dinamo! Modri su stepenicu iznad svih‘

‘U veznom redu je konkurencija velika, nadam se da ću dobiti minute da se pokažem u najboljem svjetlu‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. ožujak 2022. 20:48

Kristijan Jakić igra standardno i jako dobru u Eintrachtu iz Frankfurta, u druženju s novinarima u zagrebačkom hotelu Sheraton prvo se požalio na žuti karton koji je dobio u dvoboju s RB Leipzigom, iako ne može biti nesretan s rezultatom 0:0.

- Bilo je šansi na obje strane - smije se Jakić koji je odmah u nedjelju pohitao pred televizor popratiti El Clasico i trijumf Barcelone na Bernabeuu 4:0.

Katalonci su im sljedeći protivnik u četvrtfinalu Europske lige. Je li ga Barca uplašila, pitali smo ga.

- Ne. Ne bojim se ja nikoga. Zašto ih ne bismo mogli izbaciti? Uvijek idem samo na pobjedu, drugo me ne zanima, Ne osvrćem se ni protiv koga igram, niti s kim igram, ne mislim na poraze, jedino na uspjehe. Tako ulazim u svaku utakmicu bez obzira tko je na drugoj strani. Ako previše razmišljaš, svašta ti prođe kroz glavu, ovako se samo spremiš, daš sve na terenu pa kako bude.

Vjerojatno niste očekivali da će Barca slaviti čak 4:0, a mogla je i uvjerljivije.

- Nisam, iako sam imao dojam da se Real ispuhao protiv PSG-a. Barcelona je igrala opušteno, kontrolirala je utakmicu s posjedom, no iznenadila su me četiri gola, nije mi baš bilo drago budući da navijam za Real.

Navijate za Real, nema veće motivacije da budete osvetnik?

- Daj Bože.

Što ako vam Barca poželi dati ponudu pa vidi da navijate za Real?

- Što ću sada, davno sam to izjavio - smije se Jakić.

image
RONNY HARTMANN Afp

Eintracht je na osmom mjestu Bundeslige. Je li to zadovoljavajuće?

- Nije, zato što možemo bolje, ni Liga prvaka, pogotovo Europska liga nisu nam nedohvatljive. Pred nama je puno utakmica, dolaze nam jače ekipe, a i inače u Bundesligi je sve moguće. Prvi pobjeđuje zadnjega i obrnuto. Želim Ligu prvaka, a ako to nije moguće onda barem Europsku ligu.

Jesu li u klubu postavili takve ciljeve?

- Ništa nije pod mus, kazali su da samo igramo svoj nogomet. Ekipa se dizala tijekom sezone i svi vjerujemo da možemo u Ligu prvaka.

Igrate standardno.

- Malo sam se iznenadio na početku jer odmah sam dobio mjesto u prvih jedanaest, to nije baš često za igrača koji nije masno plaćen. Prošlo je sedam mjeseci, sve je super, prezadovoljan sam, klub je jako organiziran, u njemu mogu samo napredovati i vjerujem da ću potom napraviti i stepenicu više.

Formalno je na posudbi iz Dinama.

- Eintracht ima obvezu otkupa ako ostanemo u prvoj ligi, a to smo osigurali. Sigurno ću igrati još i sljedeću sezonu u Frankfurtu.

U reprezentaciji Jakić ima dva nastupa s Ciprom i Maltom, a kako sada neće biti Marcela Brozovića mogao bi postati prvi zadnji vezni.

- U veznom redu je konkurencija velika, nadam se da ću dobiti minute da se pokažem u najboljem svjetlu, iako je na izborniku da odluči tko će ući, a tko neće, ne bih se volio miješati u to. Moje je iskoristiti prigodu na najbolji način.

Dosta se priča o team-buildingu, no reprezentacija se nikad ne smije previše opustiti jer svaki poraz odjekne.

- Rekao sam da samo gledam pobjede. I ove dvije utakmice mnogo nam znače, trebamo potvrditi drugu jakosnu skupinu na ždrijebu. Nema opuštanja, tko god bude igrao mora dati sve od sebe i dužni smo ići dobiti i Sloveniju i Bugarsku. Kako god, samo da ih dobijemo.

Ima iskustva u igri s trojicom stopera.

- U Eintrachtu tako igramo, ja sam “šestica” koja više ostaje otraga. Navikao sam čistiti ničije lopte i obraniti svoj gol, a na igračima prema naprijed je da pokušaju na najbolji način iskoristiti što im stvorimo.

Modrić i Kovačić mogu bitni mirni jer vi im čuvate leđa?

- Ako Bog da.

Utakmice su Kataru ujedno su i start reprezentativne 2022. godine u kojoj je vrhunac Svjetsko prvenstvo. Sigurno vam je vrlo bitno pojaviti se tamo.

- Naravno. Ove dvije utakmice moraju nam poslužiti za dizanje samopouzdanja, a potom će doći i Liga nacija. O SP-u ćemo kasnije...

Na kraju smo ga pitali i tko će osvojiti HNL.

- Dinamo - rezolutno je kazao ime svojeg bivšeg kluba.

- Dinamo je stepenicu iznad svih, iako i Osijek, i Hajduk, i Rijeka imaju kvalitetnu ekipu. U Dinamu sam bio godinu dana, znam kako klub funkcionira i kako diše momčad, mislim da im nitko neće moći parirati. Pogotovo sad kad im je ostao samo HNL te se mogu fokusirati isključivo na njega. Imam prijatelja hajdukovaca iz Imotskog i dinamovaca iz Zagreba, ali tata je veliki dinamovac - konstatirao je Jakić.

Linker
17. svibanj 2024 04:03