CROPIX Cropix
RIJEČ IZBORNIKA

Veljko Mršić najavio: ‘Ova Hrvatska će biti sve bolja i bolja, pa mi prvi put igramo zajedno!‘

‘U nekim trenucima trebali smo donositi drugačije odluke. Šutnuli smo tri trice na neodlučenom...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2021. 23:19

Izgubili su hrvatski košarkaši od Slovenije (74:76) na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se odigrati 2023. godine. U Zagrebu je, pod Ciboninim tornjem gost odnio pobjedu u dramatičnoj završnici u kojoj su i izabranici Veljka Mršića imali svojih prilika za uzeti prve bodove.

- Odigrali smo dobru utakmicu. Zadovoljan sam kako su dečki reagirali, zadovoljan sam i energijom u većem dijelu utakmice, presudila je individualna kvaliteta. Prije svih - Blažića i Prepelića. Ona njegova trica uz dodatno, a kasnije šut Čebašeka... U tim ključnim trenucima oni su pogađali, a mi nismo. Imali smo tri napada na neodlučenom rezultatu, šutnuli smo trice, nismo ih pogodili. Trebali smo možda u tim trenucima donositi drugačije odluke - rekao je izbornik Mršić u izjavi nakon utakmice za Sportklub.

image
CROPIX Cropix

Podsjetio je i na renking naših suparnika...

- Slovenija je ovoga trenutka četvrta reprezentacija svijeta. Aktualni su europski prvaci i četvrti s Olimpijskih igara. Mi smo s njima igrali u Rijeci, uoči kvalifikacijskog turnira za OI i izgubili dvadesetak razlike. Imali smo Prkačina i Gnjidića, dva jako mlada igrača, imali smo Bundovića koji je kao debitant odigrao sjajnu utakmicu. Nismo puno zajedno, odradili smo četiri treninga.. - kazao je Mršić.

Slijedi gostovanje u Finskoj koja je danas poražena od Švedske...

- Ovo je dugo natjecanje. Imamo 12 utakmica u borbi za SP, a kako ovo bude odmicalo, mi ćemo biti sve jači. Duga je liga, danas smo odradili dosta toga dobrog, međutim nije nam bilo dosta za pobjedu. Na želji i htijenju gradimo našu priču za dalje. Možemo puno očekivati od ovih momaka - rekao je hrvatski izbornik.

Linker
23. travanj 2024 08:37