RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
EPILOG SASTANKA U HKS-U

Veljko Mršić ostaje hrvatski izbornik, poznato i do kada, ali napušta klupu Zadra

Održan je sastanak u HKS-u na kojem su bili čelnici Saveza i hrvatski izbornik
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 13. srpanj 2021. 20:21

Gotovo tri sata trajao je u prostorijama HKS-a sastanak čelnika Saveza s izbornikom Veljkom Mršićem. Analizirao se neuspjeh na kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali su se i peglali odnosi narušeni nekim izjava u posljednjih deset dana.

Na sastanku su nazočili Stojko Vranković, predsjednik HKS-a, Nikola Rukavina, dopredsjednik HKS-a, Dino Rađa, predsjednik Stručnog savjeta HKS-a, Josip Vranković, glavni tajnik HKS-a te izbornik Veljko Mršić.

Kako se može doznati, razgovor je bio konstruktivan, nije bilo tema koje se nisu otvarale i sam predsjednik Saveza, koji je i otkrio suštinu dogovora, to je potvrdio i rekao da je jako zadovoljan razinom komunikacije na skupu u HKS-u.

- Odluka je da Veljko Mršić ostaje izbornik, njegov ugovor traje do završetka Eurobasketa - odmah je otkrio glavnu informaciju Stojko Vranković.

Onda je i pojasnio o čemu se sve razgovaralo.

- Veljko je napravio dosta dobrih stvari kroz kvalifikacije za Eurobasket i to je činjenica, kao što je činjenica da posljednji turnir u Splitu nije dobar i da je sve to došlo u krivo vrijeme. Međutim, s obzirom da se Mršić kvalificirao za Eurobasket, i tu je uz igrače, njegova zasluga najveća, kao što se moraju uzeti u obzir i neke objektivne okolnosti, od kasnog priključenja igrača nadalje, stao sam iz Veljka, stao je i Savez. Idemo skupa dalje, već u studenom nas čeka početak kvalifikacija za SP, nakon toga dolazi i onaj ciklus u veljači, pa u lipnju, iza toga je okupljanje reprezentacije u kolovozu, još dvije utakmica kvalifikacija u kolovoza, pa Eurobasket u rujnu. Mi smo zadovoljni kako je reprezentacija izgledala i kakva je bila atmosfera na kvalifikacijama za Eurobasket i želimo da se to ponovi u kvalifikacijama koje nas čekaju.

Je li u opciji, u slučaju da Veljko Mršić nije ostao, postojala neka druga ideja za izbornika?

- Nitko od nas, a bilo je tu i krivih komunikacija u posljednjih deset dana, nije govorio u niti u jednom trenutku o Veljku kao da je on bivši. Izgledalo je to u Splitu kako je već izgledalo, nije bilo dobro i Veljko je toga svjestan. Međutim, nije fer tražiti u njemu isključivog krivca.

Jesu li Dino Rađa i Veljko Mršić izgladili nesporazume, otrovne strelice koje su frcale posljednjih dana u javnosti?

- Sve je to komunicirano na sastanku. I repova više nema.

Ostaje li Mršić i trener Zadra?

- Ne, bit će isključivo izbornik, to je naš dogovor.

Je li bila greška što je Mršić protekle sezone radio dva posla?

- Sad, je li to bila greška... Uzeo je sa Zadrom duplu krunu, ali činjenica jest da je teško sjediti na dvije stolice. O tome smo i razgovarali na sastanku, pa je tu pao dogovor da nastavi dalje isključivo samo s reprezentacijom.

Koliko samog Stojka Vrankovića još uvijek žulja neuspjeh u Splitu?

- Ma, normalno je da me žulja i dalje. Doduše, nije to isto kao što je bilo u tu subotu, tek nakon što je završila utakmica s Njemačkom. Znate, bez obzira na sve, bez obzira kako je to izgledalo u utakmicama s Brazilom i Tunisom, mi smo imali Nijemce na konopcima. I svi smo na sastanku svjesni toga da smo kojim slučajem zadržali tu prednost nad Nijemcima i da smo ušli u finale, sve bi to vjerojatno bilo drugačije, Imali bismo punu dvoranu, igralo bi se finale, pa tko zna. Ako bi Brazil bio bolji pružili bismo ruke, ako ne...

No, nije se dogodilo. Nije se dogodila niti smjena. U istom sastavnu HKS ide dalje. Preživjeli su teške dane. I to ih može sve zajedno još više skupiti. A onda od studenog po SP, bez SP-a nema niti sljedećih Igara, pa iduće ljeto na dobre pripreme za Euroabsket, za novu nadu...

Linker
23. travanj 2024 22:36