Hoće li Bogdanović igrati za Hrvatsku?

ACO ZA SN

VIDEO: ‘Možda se Bojan predomisli oko neigranja za reprezentaciju, a za Draženov jubilej spremamo spektakl‘

U novom Sportcastu Sportskih novosti u gostima nam je bio Aleksandar Petrović
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 17. veljača 2023. 14:49

Aleksandar Petrović trebao bi sljedećeg tjedna voditi svoje posljednje utakmice kao v.d. izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije, možda i posljednje u trenerskoj karijeri. Hrvatsku čekaju dvije utakmice pretkvalifikacija za sljedeće Europsko prvenstvo - 23. veljače u gostima kod Švicarske, a tri dana poslije u Splitu protiv Austrije. Nakon toga Petrović bi trebao predstaviti izbornika koji bi ga naslijedio, a nastavio raditi kao sportski direktor HKS-a.

- Kroz ožujak ću ponovo razgovarati sa svim akterima te onda predložiti Upravom odboru HKS-a svojeg kandidata, a to rješenje bi trebalo biti na 4 do 6 godina. Imamo dovoljno vremena da se dobro i kvalitetno resetiramo - rekao je Petrović u Sportcastu Sportskih novosti.

Petrović je preuzimanju uloge glavnog čovjeka košarkaške struke najavio stabilnost kao važnu kariku za stvaranje reprezentacije. To se i dogodilo jer je na ovom popisu 12 igrača iz prošle akcije. No, ovo je tek uvod u ono najvažnije.

- Mi ovog ljeta imamo dva različita natjecanja - nastavak pretkvalifikacija za koje ova reprezentacija mora biti jezgra nadopunjena s Hezonjom i Smithom. To je onda već jedna ozbiljna reprezentacija. Nakon toga, recimo od 1. kolovoza, bi se nadodali NBA igrači, oni koji imaju želju i volju za igranjem na prvom pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu - istaknuo je Petrović.

Ovih dana se ponovo oglasio Bojan Bogdanović koji je za Mundo Deportivo istaknuo kako ostaje pri stajalištu da neće više igrati za reprezentaciju. Petrovića to ne brine.

- Ako napraviš dobru priču s jezgrom koja će igrati sljedećeg tjedna pa onda na to dodaš Hezonju i Smitha, koji moraju u srpnju voditi momčad te na to u kolovozu dodaš Zupca i Šarića, možda se napravi dobra priča pa se Bogdanović predomisli. Nije ni prvi ni zadnji put da se netko predomisli, a ne vidim to kao konačnu odluku. Ovo je logično što je on rekao. Da je bilo što drugo rekao bilo bi nelogično. Na nama je da napravimo dobru priču pa da on ne može ostati imun kad ga počnu suigrači zvati.



POGLEDAJTE ‘SPORTCAST‘ S ALEKSANDROM PETROVIĆEM:



U ovoj akciji nema Karla Matkovića i Luke Božića. Matković propušta akciju zbog problema s ozljedama koje je imao dok je Božić otkazao zbog osobnih razloga. Zanimljiva je bila i priča oko najboljeg igrača Zadra kojeg Petrović inicijalno nije stavio ni na širi popis pa ga je dodao nakon samo par sati.

- U startu sam imao drugu ideju, htio sam dati puno više prilike klincima koje sam gledao u U20 reprezentaciji. Razmišljao sam da možda ove utakmice možda nisu rezultatske važne, no tih dana sam se resetirao i shvatio da nam je ovo ekstremno bitno. Dozvoljavam da je napravljena greška u koracima. Ja bih je drugačije interpretirao da sam na njegovoj mjestu. Došao bih na pripreme, lupio u stol, odigrao dvije sjajne utakmice i rekao - tu sam.

Priču s Petrovićevem ne možemo voditi bez spominjanja situacije u Ciboni gdje igrači nisu dobili plaću nekoliko mjeseci.

- Svi igrači koji su došli nakon toga su znali da su upali, kao što vole Dalmatinci reći, u kašetu brokava. Oni moraju biti svjesni da su tu odluku donijeli sami. No, oko Cibone sam puno veći optimist nego što sam bio prije tri-četiri mjeseca jer gospodin Šerić drži Cibonu dovoljno iznad vode da dobije malo kisika. Ušli su u program financiranja Grada, vidjeli smo i investitore. Mislim da je najdramatičnije razdoblje za Cibonu prošlo.

I za kraj gostovanja u Sportcastu Petrović je nagovijestio spektakularno obilježavanje 30. godišnjice smrti njegovog brata Dražena.

- Plan je da u rujnu, po završetku Svjetskog prvenstva, organiziramo nešto spektakularno, dostojno Dražena. Krenuli smo u tom smjeru. Naznake su dobre, a mislim da bi to mogla biti ultimativna utakmica, od toga nema više, nema dalje - zaključio je Petrović.

Linker
19. travanj 2024 18:27