Može li Hrvatska večeras do pobjede protiv Slovenije?

 RONALD GORSIC/CROPIX
DANAS PROTIV SLOVENIJE

VIDEO: ‘Ovakva Hrvatska ne može doći do SP-a! Sve se može očekivati - od pobjede do katastrofe!‘

Danas se u Domu Dražena Petrovića od 20:45 igra prva utakmica kvalifikacija za SP protiv Slovenije
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 25. studeni 2021. 12:07

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas počinje ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Slovenije, a izbornik Veljko Mršić se odlučio na pomlađivanje momčadi.

"To pomlađivanje treba gledati kroz dvije različite optike - ako gledate kroz optiku da će najkvalitetniji mladi igrači dobiti priliku da igraju, da funkcioniraju, to je dobitak koji je neviđen. Tu bih se fokusirao na četvoricu igrača - to su trojac iz Cibone: Prkačin, Gnjidić i Branković te Rudan iz Mege. Ako me pitate može li kroz 12 utakmica ovakav profil reprezentacije doći do devet pobjeda jer vam omjer 9-3 osigurava prolazak na SP, smatram da do 9 pobjeda ova reprezentacija ne može doći", komentirao je Aleksandar Petrović u Sportcastu SN i dodao:

"Nitko od nas ne može znati u kojem smjeru i kako će reprezentacija izgledati. To je velika nepoznanica i nemamo parametre da pokušamo ljudima objasniti što bi se moglo dogoditi. Sve se može očekivati - od pobjede Hrvatske do katastrofe."

U Sportcastu je sudjelovao i Tvrtko Puljić, dugogodišnji kolumnist i novinar Sportskih novosti.

"Ovo je potpuno različita reprezentacija od one za Eurobasket počevši od toga da će na Svjetsko prvenstvo otići 12 europskih reprezentacija dok su tada prolazile 24 i imali smo prilično komotne te kvalifikacije. Prošle kvalifikacije smo igrali dosta loše, promijenili 37-38 igrača, a sada dolazimo do nečeg novog, a to novo je postalo puno novije nego se bilo tko od nas nadao. Niti jedan od 12 igrača koji su počeli kvalifikacija za EP danas nije među 15 što je ogromna promjena. Svi smo u iščekivanju da vidimo što će se dogoditi. Može otići u dva smjera – može biti perfektno, a možda će trebati vremena tim klincima da odrastu", rekao je Puljić.

Petrović je istaknuo i kako bi on napravio nešto drukčije:

"Ako jedan Svetislav Pešić u povratku na klupu Srbije poziva kao debitanta Jagodića-Kuridžu koji ima 34 godine, ja osobno se ne bih riješio Šakića. U ovom trenutku imamo dvije četvorke koje su mlade i neiskusne i trebaju preuzeti veliku odgovornost. Možete imati jednoga, a u ovoj situaciji Rudan puno bolje izgleda nego Prkačin."

Što je još Aco Petrović rekao o reprezentaciji, ali i zastoju u razvoju Roka Prkačina pogledajte ovdje:

Pogledajte i cijeli Sportcast s Acom Petrovićem:

Linker
23. travanj 2024 09:54