MARKO TODOROV Cropix
KOŠARKAŠKI RAT

Zadrani žestoko odgovorili Rađi i društvu: ‘Ispričajte se svima, hrvatska košarka je na najnižim razinama!‘

Ne smiruju se strasti nakon ispadanja hrvatske reprezentacije iz kvalifikacija za odlazak na SP.
Piše: SNObjavljeno: 05. srpanj 2022. 18:10

Dino Rađa uzburkao je mnoge košarkaške duhove. Predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza najodgovorniji je što Hrvatska nije igrala sa strancem u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pa smo tamo završili na posljednjem mjestu te nam slijedi igranje pretkvalifikacija za sljedeće Europsko prvenstvo.

No, Rađa ne razmišlja o ostavci, a nakon šokantnog poraza od Finske obrušio se na navijače Zadra koji su tražili njegov odlazak. U izjavi za Antenu Zadar ta traženja je ovako komentirao:

"Ti navijači Zadra, jesu li se ikad pogledali u ogledalo i zapitali, kojeg je to igrača svjetskog kalibra nakon Arijana Komazeca KK Zadar izbacio? I da takvi navijači traže moju ostavku, takvi navijači uopće nemaju pravo glasa! Kad bi se slušalo navijače, gdje bi mi došli?!"

Nakon tih riječi reagirao je i KK Zadar čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nastavno na uvredljive izjave Predsjednika stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza gospodina Dina Rađe u kojima je izravno prozvao navijače Košarkaškog kluba Zadar, ovim putem želimo stati u obranu i dignitet naših navijača te najoštrije osuđujemo ovakav način komunikacije, pogotovo prema onima koji još uvijek vjeruju u hrvatsku košarku.

Podsjećamo gospodina Rađu da je i on u svojoj košarkaškoj karijeri branio zadarske boje, kao i gospoda Vrankovići, te im je tada mišljenje i glas zadarskih navijača itekako značio.

U situaciji kada je hrvatska košarka svedena na najniže razine u svojoj povijesti, mišljenja smo da bi svi oni koji obnašaju najviše funkcije trebali preuzeti odgovornost za ovakvo stanje te se minimalno ispričati svima.

Sportski je priznati poraz a da ne bi ostalo samo slovo na papiru - mi kao Košarkaški klub Zadar preuzimamo odgovornost za sve loše što se događalo u Klubu i ispričavamo se našim navijačima na svemu što su proživljavali ili proživljavaju te ovim putem pozivamo vodstvo Saveza da naprave isto i javno se ispričaju, kako zadarskim, tako i svim ljubiteljima ovoga sporta.

Jer oni su jedini razlog zbog kojeg još uvijek postojimo", priopćili su iz Zadra.

Linker
18. srpanj 2022 06:55