LISA GUGLIELMI/IPA-AGENCY.NET/PA IMAGES/PROFIMEDIA Lisa Guglielmi/Ipa-agency.net/Pa Images/Profimedia
GLASNO JE ODJEKNULO

Zanimljiva izjava srpskog napadača podigla prašinu: ‘Sreća je bitna, sjetite se Hrvata u Rusiji!‘

Luka Jović najavio je predstojeći ogled Srbije na Mundijalu u Kataru spomenuvši hrvatsku reprezentaciju
Piše: SNObjavljeno: 14. rujan 2022. 11:07

Piše: Ivan Alaupović

Napadač Srbije, a od ovog ljeta i Fiorentine, Luka Jović po drugi će put u svojoj karijeri igrati na Svjetskom prvenstvu nakon onoga u Rusiji 2018. godine.

Očekivanja su veća nego li su bila na prošlom turniru, a 24-godišnji napadač se za srpske medije osvrnuo na njih i uzeo Hrvatsku kao primjer u svojim razmišljanjima, "Sreća je bitan faktor. Možete dominirati cijelu utakmicu i ako nemate sreće, možete ispasti već u grupi. Isto tako, može biti i suprotno, da kroz penale dođete do same završnice, kao što su uradili Hrvati na prošlom Mundijalu", rekao je Jović.

Podsjetimo, Hrvatska je u Rusiji skupinu D u kojoj su bili Argentina, Nigerija i Island završila s maksimalnih 9 bodova uz gol razliku 7:1. Zatim u osmini finala nakon 1:1 u regularnom dijelu, uslijedilo je bolje izvođenje kaznenih udaraca protiv Danaca, a po istom se receptu prošlo i u četvrtfinalu protiv domaćina Rusije (2:2). U polufinalu su Vatreni preokrenuli rezultat protiv Engleza i pogotkom Marija Mandžukića za 2:1 u 117. minuti po prvi put u svojoj povijesti izborili finale. Tamo je ipak bila bolja Francuska s 4:2.

Svakako zanimljiva izjava koja če imati glasan odjek u regiji.

Srbija će na prvenstvu u Kataru koje će se igrati od 20. studenog do 18. prosinca biti u skupini G zajedno s Brazilom i Švicarskom, baš kao i u Rusiji, a uz njih će tu sada biti i Kamerun. Izbornik Dragan Stojković još ima vremena sastaviti popis igrača za Katar, ali tamošnji mediji vjeruju da će Jović biti na njemu.

Linker
01. svibanj 2024 04:16