CROPIX
KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

KREĆU KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO, IZBORNIK SKELIN OBJAVIO POPIS Hrvatska bez NBA zvijezda, Kruno Simon kao najiskusniji predvodi ekipu

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 16. studeni 2017. 18:14

I da ga sami sastavljate, ne vjerujem da biste pogriješili za više od jednog imena, prokomentirao je novi izbornik Ivica Skelin svoj popis košarkaša koji u ponedjeljak poslijepodne kreću u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Od očekivanih imena na njemu nema ozlijeđenog Roka Stipčevića te Damjana Rudeža. Donedavni NBA-ovac u Valenciji se bori za produžetak ugovora koji je potpisao na tri mjeseca, a u posljednje vrijeme uglavnom ne igra. Drugi "euroligaš" s prvotnog popisa od 24 igrača, Kruno Simon, koji igra u Perasovićevom Efesu, trebao bi se priključiti dan nakon gostovanja kod Žalgirisa.

, Image: 348583632, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
Kruno Simon

- Simon je naš najvažniji i najiskusniji igrač, još prije mjesec dana smo se dogovorili da nam se pridruži nakon Efesove utakmice u Euroligi. U petak bi trebao stići u Zagreb, u subotu trenirati s ekipom te u nedjelju igrati protiv Italije u Draženovu domu.

Bit će to druga utakmica u prvom kvalifikacijskom "prozoru", put prema Kini počinje u petak 24. studenoga u Almeru protiv Nizozemske. U skupini je još i Rumunjska, u drugi krug prolaze tri najbolje reprezentacije, a međusobni rezultati se prenose.

-------------------------------------------------

POPIS REPREZENTATIVACA:

Katić (Cedevita), Mavra (MZT), Bilinovac (Cibona), Bošnjak (Cibona), Krušlin (Cedevita), Mustapić (Miasto Szkła Krosno), Badžim (Olimpija), Božić (Zadar), I. Ramljak (Cedevita), Šakić (Cluj), Zubčić (bez kluba), Barać (Nymburk), Planinić (Dinamo), Bilan (Strasbourg), Sobin (Anwil) i od 25. studenoga Simon (Efes).

-------------------------------------------------

Linker
27. travanj 2024 21:58