KATASTROFA ZA CAVSE

LEBRON JAMES U ŠOKU Cleveland ostao bez Kyrie Irvinga do kraja finalne serije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. lipanj 2015. 12:05

Košarkaš Clevelanda Kyrie Irving propustit će ostatak finalne serije NBA lige, nakon što pregledi pokazali da mu je napukla čašica lijevog koljena, zbog čega je napustio igru u produžetku prve utakmice protiv Golden Statea odigrane u noći s četvrtka na petak.

Irving će u nadolazećim danima biti podvrgnut operativnom zahvatu i liječnici predviđaju da će za povratak na parket biti spreman za tri do četiri mjeseca.

Ozljeda ponajboljeg igrača Cavaliersa uz LeBrona Jamesa, još je jedan težak udarac za momčad Clevelanda u ovogodišnjem doigravanju. Naime, Irving je već drugi izgubljeni igrač, nakon što su Cavsi u prvom krugu izgubili Kevina Lovea zbog iščašenog ramena. Love je ove godine doveden kako bi povratniku LeBronu Jamesu i Kyrieju Irvingu pomogao na putu do prvog NBA naslova za Cavalierse u povijesti, te prvog naslova jedne profesionalne momčadi iz Clevelanda od 1964. godine.

Irvingovo mjesto u momčadi vjerojatno će popuniti australski reprezentativac Matthew Dellavedova koji se u toj ulozi već našao u doigravanju, kad je Irving zbog drugih ozljeda propuštao utakmice u seriji protiv Atlante. Cleveland je u obje utakmice u kojima je Dellavedova bio u početnoj petorci ostvario pobjede. Dellavedova je u 15 utakmica doigravanja u igri prosječno bio 21 minutu uz učinak od 6,5 koševa i 2,7 asistencija. U prvoj utakmici finala je u igri proveo nešto više od 9 minuta u kojima je ostao bez ubačaja te imao jedan skok i tri asistencije.

"Matty je cijelu sezonu bio u rotaciji i obavio je odličan posao. Momčad vjeruje u njega i uvjeren sam da je spreman dati puni doprinos, ako će to biti potrebno", izjavio je trener Clevelanda David Blatt.

Nema sumnje da će se u igri Cleveland osjetiti nedostatak igrača poput Irvinga, ali u Golden Stateu nisu već počeli otvarati pobjednički šampanjac.

"Ne možemo zaključiti da ćemo se prošetati do naslova. To je još uvijek veliki izazov i bit će nam teško. Moramo misliti samo na ono što je u našoj kontroli", izjavio je najbolji igrač reguranog dijela NBA sezone Stephen Curry, a na istom je tragu i njegov trener Steve Kerr:

"Ako počnemo razmišljati na taj način, naći ćemo se u velikoj nevolji. Nitko od nas tako ne razmišlja. Moramo imati isti pristup kao u prvoj utakmici i odigrati još bolje. Uvjeren sam da će tako i biti."

Druga utakmica finalne serije između Golden Statea i Clevelanda na rasporedu je u noći s nedjelje na ponedjeljak (3 sata iza ponoći), a ponovno će se igrati u Oracle Areni u Oaklandu.

Linker
10. svibanj 2024 00:59