Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
PRIPREME ZA HRVATSKI DERBI

LUDI RITAM CIBOSA Cibona na utakmicu Lige prvaka otputovala bez Mulaomerovića i svoja četiri glavna igrača

CIBONA Nakon pobjede u Sremskoj Mitrovici, Vukovi na početku ludog tjedna - na Tenerife putuju bez trenera i kvarteta igrača iz prve petorke, povratak u petak ujutro, a navečer igraju s Cedevitom
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. prosinac 2016. 20:47

U Sremskoj Mitrovici, koja je stigla deset dana nakon slavlja nad Strasbourgom i nakon što je svlačionica pokazala što misli o pričama o smjeni Damira Mulaomerovića, stiglo je novo vrhunsko izdanje Vukova. U groznom rasporedu, u utakmicama koje se moraju odraditi, ali i na kojima je nužno zapesti, Cibona polako brodi kroz prosinac.

Kontra Mege dobila je sve što je željela, Ante Žižić bio je na 35 poena i 12 skokova, a Scottie Reynolds podijelio je 14 asista. No bilo bi pogrešno tu zanemariti doprinos Marina Rozića u obrani na Radi Zagorcu, kao i dvije vezane trice Nebojše Joksimovića ili pomoć Željka Šakića na prijenosu lopte ne bi li se neutralizirala Megina agresija.

- Odigrali smo super, baš onako kako smo željeli - nije skrivao zadovoljstvo trener Damir Mulaomerović, a njegove riječi podebljao je i sportski direktor Andrija Žižić:

Burić kao trener

- Mislim da smo napadački i obrambeno u nedjelju izgledali najbolje ove sezone.

I sve to dolazi na kraju tjedna, zapravo, jer Vukovi su stigli u Zagreb kad je nedjelja već prelazila u ponedjeljak, na početku novog tjedna. Koji je još jedan u nizu onih koji će ostati zapisani u povijesnim knjigama kluba.

Dakle, dok ovo čitate, Vukovi su vjerojatno u nekoj zračnoj luci jer su u noći s ponedjeljka na utorak u dva ujutro krenuli autobusom za Graz. Otamo lete za Berlin, onda hvataju let za Tenerife, gdje u srijedu navečer igraju osmo kolo Lige prvaka. U četvrtak kreću prema Zagrebu, ali lete prema Düsseldorfu, tu se ukracavaju za zrakoplov prema Beču, a tamo ih čeka autobus za Zagreb.

Trebali bi ispred dvorane biti u petak negdje oko dva ujutro.

A te iste večeri ih u PH-u čeka - Cedevita. Niti 48 sati kasnije, u nedjelju u podne Cibona će odigrati i novu utakmicu ABA lige, ogled s Krkom, s čime će prepoloviti regionalnu sezonu.

Pa tko izdrži.

Doduše, na Tenerife neće otputovati baš svi.

- Načeti smo sitnim ozljedama, bolje je da se oni načeti odmore - dodaje Andrija Žižić.

Uglavnom, u Zagrebu će ostati četvorica iz udarne petorke, neće na Kanare Ante Žižić, Željko Šakić, Marin Rozić i Nebojša Joksimović, ali će u Zagrebu - ne bi li radio s ovom četvoricom i spremao Cedevitu za srijedu - ostati i trener Damir Mulaomerović. Momčad će na Tenerifeu voditi Ivica Burić.

U Zagrebu je trebao ostati i Scottie Reynolds, no budući da on nema pravo igrati prvi dio PH-a, pa stoga ne može u petak igrati kontra Cedevite, on je na putu. Doduše, u petak ni Cedevita neće biti kompletna jer njoj nemaju pravo igrati Marko Tomas, Ryan Boatright i John Shurna.

Svlačionica se drži

Ipak, ovaj zahtjevni tjedan za Vukove lakše je izdržati kad se zna da je momčad dobro izgledala u Sremskoj Mitrovici (i to pred 15-tak NBA skauta!), da se Ante Žižić vratio u onu formu s početka sezone, da je Scottie Reynolds pohvatao sve konce i riječ je o igraču koji će jako puno značiti za ambicije Vukova i da je negativna energija koja se skupljala oko kluba sada u drugom planu.

Nije, naravno, pod Tornjem sve idealno. Nema još najavljenog sponzora, ali svlačionica se zasad drži. U vrhu ABA lige. Što će biti s Ligom prvaka, teško je reći, iako, i da su Vukovi odletjeli za Tenerife s punim rosterom, pitanje je što bi tamo mogli izvući.

Nije to momčad na kojoj će se hvatati zalet za eventualni plasman u drugi krug. Utakmice koje Vukovi trebaju ciljati - i pobjede u njima - jesu domaćinstvo Megi, Juventusu i Oostendeu, svakako gostovanje kod Mornara, a možda nešto ušićariti i kod Strasbourga ili Avellina.

Linker
09. svibanj 2024 15:18