Marko Tomas
 Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
JEDNOGODIŠNJI UGOVOR

MARKO TOMAS POTPISAO ZA IGOKEU 'Poslali su dobru ponudu, bit ću blizu doma, a i uvijek mi je gušt bio igrati ABA ligu'

MARKO TOMAS Bivši hrvatski reprezentativac vraća se u ABA ligu, sljedeće sezone igrat će za Igokeu s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 16. srpanj 2019. 21:26

Marko Tomas (34) na početku je prošle sezone zaigrao za Zabok u kojem je trener bio njegov stariji brat Ivan, no, bivši hrvatski reprezentativac nije se dugo zadržao jer je prihvatio ponudu iz Turske te navukao dres Gaziantepa u kojem je do kraja odradio solidnu sezonu, da bi se sada još vratio u ABA ligu...

- Igokea je poslala dobru ponudu, bit ću blizu doma, što mi je važno zbog nekih privatnih obaveza, znam što očekivati, uvijek mi je gušt bio igrati ABA ligu u kojoj ima puno mladih igrača željnih dokazivanja, a izgleda mi da će u sljedećoj sezoni liga biti vrlo zanimljiva - nabrajao je Tomas razloge uzbog kojih je potpisao jednogodišnji ugovor s klubom iz Laktaša.

Aleksandar Trifunović, novi trener Igokee, doveo je Tomasa kao drugo pojačanje nakon što je stigao Aleksandar Cvetković, negdašnji play Zvezde i Partizana, a momčad će u sljedećoj sezoni sigurno biti kompetetivna.

- Sigurno ostaje Sava Lešić, znam i da će dovesti dva dobra Amerikanca, a Trifunović je ozbiljan trener i Igokea će sigurno sljedeće sezone imati dobru momčad.

Do početka priprema ostalo je još tjedan dana, a kako je Tomas posljednju utakmicu za Gaziantep odigrao još 21. svibnja, odmora ima više nego dovoljno.

- Već sam se ja vratio s godišnjeg odmora, počeo s laganim treninzima i ne znam hoći li uopće više ići negdje na more.

U kakvom je fizičkom stanju?

- Po završetku sezone u Turskoj nisam osjetio nikakve dodatne posljedice nesreće koja me zadesila prije početka doigravanja. Naime, na treningu sam se poskliznuo na jednu od onih reklama koje se lijepe uz teren, napravio sam takvu špagu da sam mislio kako mi je sve popucalo. Svi oko mene su u tom trenutku pomislili da mi je otišlo koljeno, a izvukao sam se s istegnućem lože. Na žalost, zbog toga nisam mogao igrati u doigravanju, ali kako je izgledalo, završilo je sjajno.

Zanimljivo, prije nekoliko dana je Boštjan Nachbar u razgovoru za SN objasnio kako se Udruga igrača na čijem je čelu, izborila za zabranu tih naljepnica na parketu u Euroligi...

- Razlika je dramatična kad s parketa ugaziš na tu naljepnicu, po meni je to gore nego da je mokro. Uostalom, ne vidim uopće smisao u tim reklamama s obzirom na to da danas na televiziji grafički možeš emitirati što god hoćeš da bude na terenu - zaključio je Marko Tomas, novi igrač Igokee.

Linker
18. svibanj 2024 19:47