Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
PONOVNO RANO ISPADANJE

NAJISKUSNIJI I KAPETAN NEUTJEŠNI NAKON TEŠKOG PORAZA OD RUSIJE 'Bila je to užasna utakmica, ispod svih očekivanja! Jednostavno nismo bili pravi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. rujan 2017. 11:22

Hrvatska košarkaška reprezentacija na drugom je Eurobasketu zaredom završila nastup porazom u osmini finala, u Istanbulu je bolja od Hrvatske bila Rusija sa 78-101.

Prije dvije godine u Lilleu po Hrvatsku je bila kobna Češka koja je pobijedila sa 80-59, a i u Istanbulu se ponovila slična situacija. Hrvatska je u prvoj eliminacijskoj utakmici potpuno podbacila, osim Bojana Bogdanovića niti jedan igrač nije bio raspoložen za igru. Posebno je uočljiv bio izostanak učinka Darija Šarića, on je u pet utakmica u skupini imao prosjek od 7.4 skokova i 2.8 asistencija, a u nedjelju je sakupio samo dva skoka i jednu asistenciju.

Roko Ukić se pojavio na presici nakon utakmice, ali bio je kratak:
- Bila je to užasna utakmica. Još smo se nekako držali u prvom dijelu, ali kad su oni pojačali u drugom dijelu, mi tu nismo mogli ništa. Šved je odigrao sjajno, nismo mu mogli ništa.

Naš najiskusniji reprezentativac Marko Popović također je tražio riječi od šoka.
- Nismo bili pravi, Rusi su zasluženo pobijedili. Treba prespavati, analizirati, ali ovo je bilo ispod svih očekivanja. Bili smo na minus četiri na poluvremenu, onda smo otišli odmah na minus 12. I nismo se više vratili.


Je li problem bio u pritisku ove utakmice?
- Ne znam. Igrao sam desetak minuta, nisam ni osjetio igru da bih mogao reći da mi je bio pritisak, da sam pao pod njega, To svatko za sebe treba odgovoriti. Činjenica jest da nije dobro izgledalo nakon poluvremena - kazao je Popović

Linker
01. svibanj 2024 01:51