REUTERS/Kim Kyung-Hoon
VELIK IGRAČ, ALI I ČOVJEK

NAJKORISNIJI IGRAČ MUNDOBASKETA SE U NAJEMOTIVNIJEM TRENUTKU PRISJETIO OSOBE KOJOJ DUGUJE SVE 'Ona je uvijek bila uz mene, osjećam da je tu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. rujan 2019. 00:37

Španjolska slavi naslov svjetskog košarkaškog prvaka. U velikom pekinškom finalu Furija je sa 95:75 nadigrala momčad Argentine. Bila je to uvjerljiva predstava izabranika Sergia Scariola i njihov novi svjetski naslov nakon 13 godina. Tada su bili prvi u Japanu, a sada su isto ponovili u Kini.

Za najkorisnijeg igrača turnira izabran je Ricky Rubio. Novi igrač NBA-momčadi Phoenix Sunsa uzeo je taj pojedinačni trofej ispred suigrača Marca Gasola i još trojice izabranih u prvu petorku Mundobasketa. To su Luis Scola, Evan Fournier i Bogdan Bogdanović.

U izjavi koju je dao nakon primanja vrijednog pehara istaknuo je koliko mu i dalje znači njegova majka, koju je izgubio prije tri godine.

- Izgubio sam mamu prije tri godine. Ona je bila iza mene i svakog dana me gurala naprijed. Znam da ne postoji nitko na ovom svijetu tko me voli više od nje. Ona me još uvijek pokreće svakog dana. Čak i kad nije tu, osjećam da je..." - rekao je Rubio.

Linker
19. travanj 2024 22:47