Brandon Ingram
 JONATHAN DANIEL
SADA JE I SLUŽBENO

A zamalo je prestao igrati: U NBA ligi postoji igrač koji je napredovao više od čudesnog Luke Dončića!

‘Ovo je bila sezona u kojoj sam najviše uživao, najviše se zabavljao igrajući košarku‘.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 01. rujan 2020. 09:09

Krilo New Orleans Pelicansa Brandon Ingram proglašen je u ponedjeljak "igračem koji je najviše napredovao" u sezoni 2019./2020., objavila je NBA.

Ingram je u ovom izboru iza sebe ostavio igrača Miami Heata Bama Adebayoa i slovenskog košarkaša Luku Dončića, igrača Dallas Mavericksa koji su bili u najužoj konkurenciji za nagradu.

image
JONATHAN BACHMAN

Osvajač nagrade je napravio veliki skok u svojoj prvoj sezoni u Pelicansima. U mladoj momčadi koja je veći dio sezone bila bez rookijea Ziona Williamsona zbog ozljede koljena, 22-godišnji Ingram je bio vođa s prosječno 23,8 poena, 6,1 skoka i 4,2 asistencije po utakmici.

Takve brojke su mu donijele i prvi nastup na All-Star utakmici, a Ingramu je ovo bila prva sezona u New Orleansu nakon što je došao iz Los Angeles Lakersa u tradeu u kojem je Anthony Davis postao član momčadi iz 'Grada anđela'.

Koliko je Ingramov napredak pokazuje činjenica da je lani u Lakersima bio na prosjeku od 18,3 poena, 5,1 skoka i 3 asistencije.

"Ovo je bila sezona u kojoj sam najviše uživao, najviše se zabavljao igrajući košarku", rekao je Ingram kojem je karijera na samom početku bila pod upitnikom jer je imao problema sa zgrušavanjem krvi.

Ingram je od žirija kojeg sačinjavaju novinari koji prate NBA ligu dobio 326 bodova, a slijedio ga je Bam Adebayo iz Miami Heata s 295 bodova. Na trećem mjestu je Dallasov Luka Dončić sa 101 bodom.

Ovo je treća službena nagrada koju je NBA objavila za ovu sezonu. Do sada je poznato kako je trener godine te da je Giannis Antetokounmpo najbolji obrambeni igrač sezone. Još nam je ostalo da saznamo tko su MVP, najbolji rookie i najbolji šesti igrač u sezoni.

Linker
30. travanj 2024 14:13