Draymond Green

 LOREN ELLIOTT Getty Images Via Afp
RATNICI NA MUKAMA

Aktualni prvaci u još većem problemu: Gube 2:0 u seriji, a NBA im suspendirao jednog od ključnih igrača

Greeen je stopalom po prsima nagazio Sabonisa, a nakon pregleda snimke bio je i isključen
Piše: HINAObjavljeno: 19. travanj 2023. 11:47

Aktualni NBA prvaci, košarkaši Golden State Warriorsa nalaze se u još nezavidnijoj poziciji nakon što je njihov starter na poziciji krilnog centra Draymond Green suspendiran na jednu utakmicu zbog isključenja koje je "zaradio" u završnici drugog susreta provg kruga doigravanja protiv Sacramento Kingsa.

Kod rezultata 93-89 za Kingse sedam minuta prije kraja utakmice jedan od najboljih igrača domaćih Domantas Sabonis je pao u gužvi pod košem Warriorsa i potom rukama uhvatio nogu Greena koji je pokušao potrčati u protunapad. Kada je osjetio suparničke ruke oko svog gležnja Green je reagirao neprimjereno i stopalom nagazio Sabonisa u prsa.

Nakon pregleda snimke Green je isključen, a Sabonis je dobio tehničku pogrešku da bi u nastavku utakmice Kingsi stigli do pobjede 114-106 kojom su poveli sa 2-0 u seriji koja je igra na četiri pobjede.

Warriorsi tako neće moći računati na Greena u trećoj utakmici koja će se igrati u noći s četvrtka na petak u San Franciscu, a u kojoj im je pobjeda praktički imperativ jer nikada niti jedna momčad u povijesti NBA lige nije nadoknadila zaostatak od 0-3 u pobjedama.

De’Aaron Fox prvi dobitnik nagrade "Jerry West"

Razigravač Sacramento Kingsa De‘Aaron Fox prvi je dobitnik nove nagrade u NBA ligi koja se dodjeljuje najboljem igraču u ključnim trenucima utakmice, takozvanom "clutchu", a koja je nazvana po legendi Los Angeles Lakersa Jerryju Westu.

U opisu nagrade stoji kako se ona dodjeljuje igraču "koji najbolje prolazi za svoje suigrače u tijesnim završnicama".

Fox je uvjerljivo osvojio prvo mjesto sa 460 bodova, a 91 od 100 glasača ga je svrstalo na prvo mjesto. Drugi je završio igrač Miami Heata Jimmy Butler sa 104 boda, a treći DeMar DeRozan iz Chicago Bullsa sa 80 bodova.

Tijesnim završnicama ili "clutchom" se smatraju sve situacija kada je razlika između dvije momčadi pet poena ili manja u posljednjih pet munuta susreta. Fox je u takvim situacijama ove sezone ukupno postigao 194 koša, a tri je puta tijekom sezone psotigao pobjednički koš u posljednjim sekundama utakmica.

Sa 25.0 koševa, 6.1 asistencija i 4.2 skokova Fox je predvodio Kingse do trećeg mjesta u Zapadnoj konferenciji te prvog ulaska u doigravanje tog kluba nakon 16 godina.

Linker
30. travanj 2024 19:41