Usa Today Sports/DDP Usa/profimedia
NEPRAVEDAN TRETMAN

Američki novinar: ‘Zašto se ponašaju kao da Jokić ne postoji? Jer nije prijatelj s elitom?‘

"Logično je da ne daje intervjue nacionalnim medijima, koji svrate u Denver jednom godišnje"
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 16. rujan 2023. 12:52

Nikola Jokić nema tretman u javnosti prispodobiv NBA zvijezdi. Srpski mediji često se bave tim "fenomenom". Konstatiraju kako samom Jokiću to odviše ne smeta, jer mu pretjerana pozornost javnosti nije nešto bez čega ne bi mogao živjeti.

O specifičnom odnosu Jokića i navijača, napose Denver Nuggetsa, na Twitteru se očitovao i američki novinar Harrison Wind. Sam je postavio pitanje: "zašto se više navijača ne zanima za Nikolu Jokića"?

Uslijedio je odgovor:

"Možda stoga što se ESPN godinama ponaša kao da Nuggetsi ne postoje, čak i kada je Jokić osvojio dvije vezane titule za MVP igrača. Izložen je stalnim predrasudama zbog izgleda, kao i uvjerenju da ne postoji način na koji bi takav neatletičan tip mogao biti iznad percepcije koja o njemu postoji. Jokić nije prijatelj s NBA elitom. Svoje treninge ne objavljuje na društvenim mrežama. Ne daje intervjue, jer nije opsjednut njima niti svojim imenom na naslovnicama. Ne radi reklame. Ne sudjeluje u podcastima. Nema medijsku tvrtku. Ne brine ga njegovo nasljeđe... Međutim, ako ne držite do navedenih stvari u 2023. medijski partneri NBA lige neće vam dopustiti da budete zaštitno lice njigovog natjecanja. To je razlog."

U dodatnoj opservaciji Harrison se osvrnuo i na Jokićev igrački stav.

"Stalo mu je samo do pobjede. Morate gledati Jokića na terenu da biste shvatili koliko je dobar. Iako je u posljednjih nekoliko sezona ostvario povijesne brojke (kroz statistiku i analitiku), mnogi će ih komentatori nazvati – prevarom. Logično je stoga da Jokić ne daje intervjue nacionalnim medijima, koji svrate u Denver jednom godišnje. Ono zapravo ima sjajnu osobnost, ali to mnoge ljuti."

Twitter status Harrisona Winda u potpunosti je prenio srpski Blic. U komentarima ispod teksta uočljivo je, međutim, da Jokić nema problem samo s navijačima u SAD-u. Niti u Srbiji ne uživa bespogovornu potporu. Uz opservacije poput: "Jokić je nula od čovjeka", "navijači se ponašaju prema njemu kao i on prema njima", "ma kome je taj pajac zanimljiv"...

Linker
16. rujan 2024 20:49