Nikola Jokić i Bojan Bogdanović

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
CBS-OVA LISTA

Amerikanci objavili 100 najboljih igrača NBA lige: Jokić prvi, LeBron ispao iz TOP 10, na popisu i Bogdanović

‘Križanac Magica Johnsona i Kareema Abdul-Jabbara‘, tako su opisali srpsku zvijezdu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. rujan 2023. 13:53

CBS Sports na pragu nove NBA sezone objavio je svoj tradicionalni popis 100 najboljih igrača lige. Na njemu se našao i Bojan Bogdanović, a ono što je zanimljivo kako u Top 10 najboljih košarkaša lige osam autora koji su sudjelovali u rangiranju igrača ne vide LeBrona Jamesa.

Oko odluke od koga očekuju da iduće sezone dominira ligom nije bilo spora - to je, naravno, MVP lanjskog finala Nikola Jokić.

"Ako sretnete nekog putnika kroz vrijeme iz 1980-ih, možete mu reći da je najbolji igrač NBA-a križanac Magica Johnsona i Kareema Abdul-Jabbara. Niti jedna superzvijezda nikada nije zabijala tako učinkovito kao Jokić u sezoni 2022./2023., a protivničke su se momčadi bojale igrati protiv njega jer je on je i najbolji dodavač", pišu o Jokiću.

Iza Jokića na popisu slijede Giannis Antetokounmpo, Stephen Curry, Luka Dončić, Kevin Durant, potom lanjski MVP regularnog dijela sezone Joel Embiid, Jayson Tatum, zatim Devin Booker, Jimmy Butler, a Top 10 zaključuje Damian Lillard. LeBron je rangiran kao 12., a izvan kruga deset najboljih košarkaša lige našao se prvi puta još od svoje rookie sezone

Od četvorice hrvatskih košarkaša u NBA na listi je samo Bojan Bogdanović koji je rangiran kao 95. najbolji igrač lige. Podsjetimo, preostala trojica Hrvata u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta su Dario Šarić, Ivica Zubac i Luka Šamanić.

"34-godišnji Bogdanović prošle je sezone u Detroitu bio je učinkovitiji kao nikada prije, uz rekord karijere od 21,6 koševa. Ipak, Pistonsi se moraju nadati da sljedeće sezone neće toliko ovisiti o njemu", piše u dijelu teksta posvećenom hrvatskom košarkašu.

Kompletnu listu pogledajte OVDJE.

Linker
27. srpanj 2024 02:40