Bojan Bogdanović i Cade Cunningham su sada suigrači u Pistonsima

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
BABO KAO MENTOR

Amerikanci oduševljeni! Evo kako bi sve Bojan Bogdanović mogao pomoći mladoj zvijezdi Detroita

Igra Pistonsa se vrti oko mladog Cadea Cunninghama, a Bogdanović je komplementaran njegovoj igri.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 30. rujan 2022. 19:49

Bojan Bogdanović vjerojatno nije očekivao kako će karijeru nastaviti u Detroit Pistonsima, ali u NBA ligi ne možeš birati gdje ćeš otići u tradeu. Tako će najbolji hrvatski košarkaš sezonu koja je pred nama igrati u mladoj momčadi koju predvodi Cade Cunningham, prošlogodišnji prvi pick na draftu, a upravo bi Bogdanović trebao donijeti veteransku stabilnost mladim Pistonsima.

Tako smatra i američki portal Piston Powered koji donosi analizu na koja četiri načina bi Bogdanović mogao pomoći u razvoju Cunninghama.

Prije svega tu je tricaška opasnost koju donosi Bogdanović. Osim Cunninghama Detroit bi trebao nositi još jedan mladi bek, Jaden Ivey, Pistonsi su dobro pokriveni i na centarskim pozicijama, a nedostajao im je šuter na krilnim pozicijama gdje se Bogdanović odlično uklapa. Hrvat ima odličnih 39,2% za tricu tijekom NBA karijere, a s obzirom na to da je Cunningham najbolji u ulazima pod koš, Bogdanović će mu omogućiti dosta prostora za svoje prodore jer njega nitko neće smjeti ostaviti samog na šutu.

Piston Powered ističe kako bi Cunningham i Bogdanović mogli igrati i dosta pick‘n‘roll akcija te tako stvoriti prednost nad protivnicima. Obojica su dovoljno visoki da mogu pucati preko nižih protivnika, ali obojica igraju i dobro ‘leđima prema košu‘, odnosno u post akcijama, pa bi vrlo lako mogli kazniti svako preuzimanje od strane protivničkih obrana. S Bogdanovićem u bloku, Cunningham će dobiti dovoljno različitih opcija za završetak napada i na tome bi Pistonsi mogli graditi dio svojih napada.

image

Cade Cunningham je prva zvijezda Pistonsa

GREGORY SHAMUS Afp

Amerikanci ističu i kako je Bogdanović pravi profesionalac što je pokazao i u prvim medijskim izjavama nakon dolaska u Detroit gdje nije izrazio nikakvo žaljenje što nije došao u momčad koja će se boriti za nešto više osim za eventualni ulazak u play-in turnir, što je ovosezonski cilj Pistonsima. Njegov profesionalizam mogao bi pomoći Cunninghamu i Iveyju, smatraju na Piston Poweredu.

Isto tako, Pistonsi bi s Bogdanovićem mogli igrati zabavniju košarku nego su je igrali lani. Na mjestu hrvatskog košarkaša lani je bio Jerami Grant koji jeste imao prosjek od 19,2 poena uz 4,1 skok i 2,4 asistencije po utakmici, ali kojem je bila potrebna lopta u rukama puno više nego je to potrebno Bogdanoviću. Hrvatski košarkaš se najbolje snalazi u ‘catch‘n‘shoot‘ situacijama, odnosno kada dobije loptu na šut u nekoj izrađenoj akciji dok je Grant volio igrati s loptom u ruci te je tako na neki način oduzimao Cunninghamu. Bogdanović je puno komplementarniji s mladom zvijezdom Detroita pa bi momčad s njim u postavi trebala biti zabavnija od one lanjske.

Sve u svemu, u Detroitu su jako zadovoljni što je Bogdanović došao u momčad, a Piston Powered posebno hvali činjenicu kako Pistonsi nisu dali puno u zamjenu. Kelly Olynyk i Saben Lee nisu loši igrači, ali Bogdanović bi, kažu Amerikanci, trebao biti puno efikasniji za momčad od njih dvojice zajedno.

Linker
26. travanj 2024 02:46