LeBron James je među najboljim igračima svih vremena, ali nije među najomiljenijim

 MEG OLIPHANT Afp
SVE SE DOGODILO JOŠ 2011.

Bivši suigrač LeBrona Jamesa bez dlake na jeziku: ‘LeBron je jednim potezom uništio košarku‘

Iman Shumpert je proveo nekoliko sezona igrajući s LeBronom, a bio je i član momčadi Clevelanda koja je 2016. osvojila NBA naslov.
Piše: S.N.Objavljeno: 23. prosinac 2021. 08:25

LeBron James definitivno je jedan od najboljih košarkaša svih vremena, ali nije među onima koji prednjače u popularnosti. Postoji puno NBA navijača koji ne vole LeBrona, prije svega zbog ponašanja van parketa, a sve je na neki način krenulo 2011. kada je na dramatičan način objavio svoj prelazak iz Clevelanda u Miami.

"Odnosim svoje talente u South Beach kako bi se priključio Miami Heatu", izjavio je LeBron u 'The Decision'-u posebnoj televizijskom emisiji napravljenoj samo kako bi ovjekovječila taj transfer. Takav način objave naljutio je navijače Clevelanda, ali i mnoge druge koji su smatrali kako ovakvoj objavi nije mjesto u direktnom prijenosu na televiziji. I LeBron je kasnije istaknuo kako bi sve drukčije napravio da je imao priliku to ponoviti, ali mrlja je ostala.

O 'The Decisionu' se i dalje priča, a nekadašnji LeBronov suigrač Iman Shumpert u jednom je intervjuu ovih dana izjavio kako je ta odluka uništila košarku.

"LeBron je uništio košarku. Razumijem da je mislio da radi najbolje što može za sebe, ali ja sam osobno volio NBA zbog toga što su igrači bili lojalni klubovima koji su ih draftali. On je svojim potezom sve promijenio, igrači su počeli raditi što god su poželjeli, a klubovi su izgubili dio svoje svrhe. To je sigurno bio sjajan poslovni potez, ali nakon toga se sve promijenilo. Igrači su počeli pričati o vlasnicima klubova i trejdovima, a ja mislim da to nije nešto o čemu bi igrači trebali pričati", izjavio je Shumpert koji je s LeBronom igrao nekoliko sezona kada se 'Kralj' vratio iz Miamija u Cleveland.

Shumpert je bio i dio momčadi koja je 2016. osvojila NBA naslov s Cavaliersima, a igrao je još u New Yorku, Sacramentu, Houstonu i Brooklynu. Posljednju utakmicu odigrao je za Netse prošle sezone, a ove godine je postao poznat i van košarkaških krugova jer je pobijedio u američkoj verziji tv-showa 'Ples sa zvijezdama' s partnericom Daniellom Karagach.

Linker
25. travanj 2024 22:41