Michael Porter Jr.
 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
PRODUŽENJE NA PET GODINA

Bogati ugovor za mladu zvijezdu Nuggetsa: Konačna cifra mogla bi dosegnuti čak 207 milijuna dolara!

Da bi vrijednost ugovora narasla, Porter Jr. će morati ispuniti određene kriterije
Piše: HinaObjavljeno: 28. rujan 2021. 08:28

Krilni igrač Denver Nuggetsa Michael Porter Jr. dogovorio je s čelnicima kluba produženje ugovora na još pet godina, čija je inicijalna vrijednost 172 milijuna američkih dolara, a mogla bi dosegnuti čak 207 milijuna, objavio je u ponedjeljak američki ESPN.

Da bi vrijednost ugovora narasla za dodatnih 35 milijuna USD, Porter Jr. će morati ispuniti određene kriterije te biti izabran u jednu od tri All-NBA momčadi u sljedećoj sezoni.

Ovaj 23-godišnji košarkaš izabran je kao 14. na NBA draftu 2018., ali je propustio cijelu "rookie" sezonu zbog ozljede leđa. U sljedećoj sezoni je odigrao 55 utakmica s prosjekom od 9,3 koševa i 4,7 skokova.

U prošloj sezoni je značajno popravio svoj učinak te je u 61 utakmici, od kojih je u 54 bio u početnoj petorci, prosječno ubacivao 19 koševa i imao 7,3 skokova.

Portera karakterizira preciznost šuta pa je u karijeri iz igre pogađao u 53,2 posto pokušaja, a iza crte za tricu u 43,9 posto slučajeva.

Michael Porter Jr. je četvrti igrač koji je uoči nove sezone dogovorio produženje svog prvog ugovora u NBA ligi s maksimalnim iznosom prema kolektivnom ugovoru. Prije njega to su učinili Slovenac Luka Dončić u Dallas Mavericksima, Trae Young s Atlanta Hawksima i Shai Gilgeous-Alexander s Oklahoma City Thunderom.

Linker
18. travanj 2024 08:24