ETHAN MILLER Afp
U VELIKIM PROBLEMIMA

Bogatog vlasnika čekaju optužbe za rasizam, seksizam i seksualno uznemiravanje: ‘Potpuno sam šokiran!‘

‘Ponosan sam na našu raznolikost, kako na terenu, tako i u uredima‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. listopad 2021. 16:46

Vlasnik Phoenix Sunsa i Phoenix Mercuryja Robert Sarver mogao bi se naći u ogromnim poslovnim problemima. Naime, prema prema tweetu Jordana Schultza, koji je suvoditelj NBA podcasta s bekom Portland Trail Blazersa CJ McCollumom, ESPN je već pripremio tekst koji će Sarvera optužiti za "rasizam, seksizam i seksualno uznemiravanje u niz navrata". Schultz navodi da postoji dovoljno dokaza koji podržavaju takve tvrdnje, te da postoji realna šansa da će NBA liga zbog toga natjerati Sarvera da proda Sunse.

Robert Sarver se za sada drži šokirano.

"Potpuno sam šokiran optužbama koje ESPN navodno priprema o meni osobno, odnosno o Phoenix Sunsima i Mercuryju. Iako ne mogu unaprijed znati kakve će optužbe iznijeti, sigurno vam mogu reći da su takve insinuacije potpuno suprotne mojoj prirodi i karakteru. Mogu reći da se takvo što nikad nije dogodilo. Stoga odbacujem svaku insinuaciju osobnog ili klupskog rasizma ili diskriminacije. Prezirem jezik koji ne poštuje sve pojedince, bez obzira na rasu, spol, ili seksualnu sklonost. Ponosan sam na našu raznolikost, kako na terenu, tako i u uredima."

Sunsi su također objavili nepotpisan teks:
"Znamo da jedna medijska kuća razmatra objavljivanje priče koja iznosi potpuno neutemeljene tvrdnje protiv Sunsa. Dokazi u našem posjedu te iskazi očevidaca izravno su u suprotnosti s izrečenim optužbama, a mi pripremamo odgovor na sva pitanja. Pozivamo sve da ne žure s donošenjem presuda. Pogotovo ne na temelju laži i insinuacija."

Schultz i Sunsi očito dosta toga znaju, a vrijeme će pokazati što je od svega toga istina. Ako ima dovoljno dokaza protiv Sarvera, NBA liga će sigurno reagirati, kao što je to bilo u ekscesu s bivšim vlasnikom Los Angeles Clippersa Donaldom Sterlingom. Njemu je 2014. naređeno da proda klub nakon što dokazi o njegovim rasističkim izjavama izašli na vidjelo. A ESPN je vrlo ugledna kuća...

Linker
16. travanj 2024 13:50