Hoće li LeBron James i Bojan Bogdanović zaigrati zajedno?

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
GDJE ĆE ZAVRŠITI BABO?

Bogdanović i LeBron u istom dresu?! Lakersi silno žele HR reprezentativca, ali imaju jedan veliki problem

Najbolji hrvatski košarkaš vjerojatno će uskoro napustiti Utah Jazz
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 16. rujan 2022. 09:45

Hoće li Bojan Bogdanović karijeru nastaviti u Los Angeles Lakersima? O zanimanju Lakersa za najboljeg hrvatskog košarkaša piše se već tjednima, a sada je ugledni The Athletic opet povukao tu temu. Lakersi bi jako željeli dovesti Bogdanovića, ali trenutno je taj trade dosta teško izvesti.

Utah bi sigurno za Bogdanovića tražila jedan pick prve runde, a to im Lakersi mogu dati jer je uprava obećala LeBronu Jamesu da će iskoristiti sve moguće resurse da slože što bolju momčad za sljedeću sezonu. Problem je druge vrste - Lakersi jednostavno nemaju mogućnost izjednačiti Bogdanovićev ugovor u igračima koje bi poslali drugoj strani u tradeu.

Bogdanović će u posljednjoj sezoni aktualnog ugovora zaraditi 19,5 milijuna eura, a otprilike toliko bi Lakersi trebali poslati Jazzu u eventualnoj razmjeni igrača. No, do te brojke klub iz Los Angelesa jednostavno ne može doći čak i kad bi uvrstili sve igrača dostupne za trade osim Anthonyja Davisa. LeBron trenutno nije dostupan za trade, kao ni bilo koji igrač kojeg su Lakersi potpisali kao slobodnog agenta ovog ljeta poput Lonnieja Walkera, Thomasa Bryanta ili Juana Toscano-Andersona.

Dostupan je Russell Westbrook, ali Utah bi tražila puno više od jednog picka prve runde da bi uzela njegov ugovor od 47 milijuna dolara, a uz to bi momčad iz Salt Lake Cityja trebala u cijeli posao uklopiti još ponekog igrača, primjerice Mikea Conleyja. Posao s Westbrookom bi se mogao obaviti ako se u priču uključi treći klub, ali je malo tko u NBA ligi zainteresiran za njega. Eventualno bi Lakersi za Bogdanovića mogli poslati Patricka Beverleyja, ali to se neće dogoditi s obzirom na to da su njega nedavno doveli i to upravo iz Jazza.

Lakersi će sigurno tražiti način da dovedu Bogdanovića, a ako ne ode u Los Angeles, prilično je izvjesno da će Hrvat uskoro napustiti Salt Lake City. Utah Jazz je u rekonstrukciji momčadi, a nakon što su otišli Rudy Gobert i Donovan Mitchell, na redu su Bogdanović, Conley, Jordan Clarkson i Rudy Gay. Svi su oni dostupni za trade, a vjerojatno bi Jazz mijenjao i Malika Beasleyja u slučaju dobre ponude.

Čovjek koji stoj iza cijele rekonstrukcije momčadi, Danny Ainge, za The Athletic je objasnio zbog čega se krenulo u tom pravcu.

"Kada sam došao u klub nisam znao što očekivati, ali sam zatekao momčad koja ne vjeruje u sebe. Igrači nisu vjerovali jedni drugima, a mislio sam da će se sve promijeniti kada dođe doigravanje. Nakon što je i to došlo, jasno je bilo da je ovo pravac u kojem smo morali ići. Mogli smo doći do nekih pojedinačnih rješenja, ali ta momčad nije mogla ići dalje. Gledajući izvana, Jazz je bila dobra momčad, ali igrali su razočaravajuće", rekao je Ainge.

Linker
26. travanj 2024 08:21