Dario Šarić i Bojan Bogdanović

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
NAŠE NAJVEĆE ZVIJEZDE

Bogdanović i Šarić postaju dio najspektakularnijeg tradea u povijesti NBA lige? 16 igrača, pet klubova...

NBA Bleacher Report u eter pustio priču o velikoj trgovini čak pet momčadi
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. srpanj 2022. 13:59

Bleacher Report nije stranica koja piše gluposti. A baš je tamo osvanula priča o vjerojatno najvećoj trgovini u povijesti NBA lige koja se navodno priprema. U toj priči važne uloge imaju i dva hrvatska reprezentacija - Bojan Bogdanović i Dario Šarić. Trade bi - ako se dogodi - bio doista spektakularan. Evo i njegovih detalja...

Los Angeles Lakersi dobivaju tri igrača: Kyrie Irving, Patrick Beverley i Dario Šarić.

Brooklyn Netsi uzimaju pregršt toga: Mikal Bridges, Talen Horton-Tucker, Cameron Payne, izbor prve runde 2025. od Phoenixa, izbor prve runde 2027. od Phoenixa, izbor prve runde 2027. iz Los Angelesa, izbor prve runde 2029. iz Phoenixa i prvi izbor 2029. iz New Yorka. Ukupno tri igrača i pet izbora prve runde.

Utah Jazz dobiva sljedeće igrače: Russell Westbrook, Quentin Grimes, Cam Reddish, Evan Fournier, Jae Crowder i Landry Shamet, ali i izbor prve runde 2023. iz New Yorka, izbor prve runde 2023. iz Phoenixa, izbor prve runde 2025. iz New Yorka, izbor prve runde 2027. iz New Yorka i izbor prve runde 2029. iz Los Angelesa. Šest igrača i pet izbora prve runde.

Phoenix Sunsi dobivaju Kevina Duranta i Bojana Bogdanovića.

New York Knicksi dobivaju Donovana Mitchella i Cama Thomasa.

Uz jednu napomenu. Budući da je Patrick Beverley već razmijenjen ovog ljeta, ne može se razmjenjivati najmanje dva mjeseca, odnosno do 30. kolovoza. Dakle, ako ćemo vidjeti nešto poput ovog čudovišnog posla, morat ćemo biti dosta strpljivi.

Lakersi se svakako žele riješiti Westbrooka i dovesti Irvinga. Beverley i Šarić im mogu samo koristiti. Izgubili bi još Horton-Tuckera, te dva picka prve runde, ali cijena se za njih čini vrlo prihvatljivom. Nisu baš sretni da izgube dva picka, ali kako god zavrtjeli trade oko Westbrooka, dva picka će se morati odreći.

Brooklyn bi u ovoj razmjeni izgubio Duranta, Irvinga i Thomasa. Dvije nezadovoljne zvijezde i nebitnog Thomasa. Pet izbora prve runde ne zvuči tako loše, Bridges je igrač koji je na rubu All-Stara, Horton-Tucker intrigira mnoge jer je jako mlad, a odigrao je nekoliko spektakularnih utakmica. Cameron Payne je samo pristojan bek. Veliko je pitanje bi li Brooklyn pristao izgubiti (nezadovoljnog) Duranta, bez da za njega dobije makar jednog superstara. Bridges to nije. Irving je u zadnjoj godini ugovora, hoće ga samo Lakersi, pa je on svakako puno manje vrijedan.

Utah bi dobila hrpu igrača među kojima joj Quentin Grimes i Cam Reddish mogu biti zanimljivi za budućnost, dok bi s ostalima nastavili trgovati, a Westbrooka bi vjerojatno otpustili. Međutim, je li pet igrača prve runde drafta dovoljno za Mitchella? Po zadnjim vijestima oni traže barem - šest, što zvuči malo nadrealno.

Phoenix Sunsi dobivaju toliko željenog Kevina Duranta i Bojana Bogdanovića koji bi im se odlično uklopio u momčad. Gube Bridgesa, Šarića i tri picka prve runde. Ne sumnjamo da bi oni odmah potpisali takav rasplet. Paul, Booker, Bogdanović, Durant i Ayton. Apsolutno petorka za lov na naslov.

New York Knicks dobivaju Donovana Mitchella, koji im je daleko najveća dohvatljiva lovina unazad dosta godina. Gube talentiranog Quentina Grimesa, upitnog Cama Reddisha, nevažnog Evana Fourniera, te tri picka prve runde. I New York bi odmah potpisao takav rasplet. Pa možda čak i dodao jednog picka, sam oda dobije Mitchella.

Kad sve podvučemo, Lakersi, New York i Phoenix bi prošli jako dobro, Utah solidno, a Brooklyn ne baš bajno. I ako ova priča doista ima podlogu, najupitnije je kako bi u njoj ponašao Brooklyn. Durant i Irving zajedno i praktički imali istu cijenu kao Mitchell? To zvuči malo nerealno.

Bojan Bogdanović i Dario Šarić prošli bi sjajno u takvoj trgovini. Šarić bi igrao za Lakerse koji pucaju na naslov i trebaju visokog igrača koji može pokrivati pozicije četiri i pet. Što Šarić može, posebno u tandemu s Davisom. Bogdanović bi pak uletio u sjajnu momčad Phenixa, a okružen s igračima poput Paula, Duranta i Bookera svakako bi imao dovoljno otvorenih šuteva.

Sve to spektakularno zvuči, ali trade u kojem bi sudjelovalo 16 igrača, 10 izbora prvih rundi drafta te pet momčadi doista nije lako posložiti. Blago rečeno...

Linker
20. travanj 2024 15:19