USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
OPET TAJ ZGLOB...

Bogdanović i Utah na korak do druge runde, HR-košarkaš se ozljedio desetak sekundi prije kraja

Amerikanci su na društvenim mrežama odmah procijenili težinu problema.
Piše: Sportske novosti/HINAObjavljeno: 01. lipanj 2021. 08:23

Nakon što su u četvrtoj utakmici prve runde Zapada slavili kao gosti u Memphisu sa 120:113, košarkaši Utah Jazza stigli su na korak do prolaska u sljedeću rundu NBA doigravanja. Poraz u prvom susretu zasad su uspješno prebrisale tri vezane pobjede, a ona sljedeća će ih odvesti dalje.

Glede nastupa hrvatskog košarkaškog reprezentativca Bojana Bogdanovića, postoji jedna dobra, ali i jedna nešto lošija vijest. Naime, Bojan je u igri sudjelovao s 13 poena, čemu je dodao po dva skoka i asistencije. Polovičan šut iz igre (5-10) nadomjestile su tri pogođene trice iz pet pokušaja, a može se reći i to da je jedna njegova trica potkraj utakmice - prelomila susret.

Lošiji dio priče dogodio se desetak sekundi pred kraj dvoboja. U jednom je sudaru s Jarenom Jacksonom Bogdanovića zaboljelo zapešće na desnoj ruci. Zglob je operiran prošle godine, a on mu je stvarao probleme i u ovoj sezoni. Međutim, američki izvjestitelji su odmah nakon utakmice naveli da bi njegovo zdravstveno stanje trebalo biti dobro.

Inače, prvo ime ogleda bio je Donovan Mitchell koji je stavio 30 koševa. Jordan Clarkson s klupe je zabio 24, a Rudy Gobert postigao je 17 poena. Grizzliese je predvodio Ja Morant s 23 koša i 12 asistencija, a Jaren Jackson Jr. i Dillon Brooks dodali su po 21.

image
Bojan Bogdanović u 4. utakmici protiv Memphisa
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Peta utakmica, u kojoj Utah može dovršiti seriju, igra se u noći sa srijede na četvrtak u Salt Lake Cityju.

U drugoj utakmici igranoj sinoć Washington Wizards su bili bolji od Philadelphia 76ersa sa 122-114 i smanjili tako u seriji na 1-3.

Iako je Philadelphiji trebala samo pobjeda za plasman u polufinale Istočne konferencije, Washington je slavio zahvaljujući svojim dvjema zvijezdama Russellu Westbrooku i Bradleyu Bealu.

Westbrook je zabio 19 koševa uz 21 skok i 14 asistencija i to mu je 12. triple-double u doigravanju, a Beal je bio najbolji strijelac svoje momčadi sa 27 ubačaja.

Sixersi su ostali bez Joela Embiida koji je ozlijedio koljeno u prvoj četvrtini, a najučinkovitiji u njihovim redopvima bio je Tobias Harris sa 21 košem i 13 skokova.

Linker
05. svibanj 2024 06:47