SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA
SUNSI RAZBILI WARRIORSE

Bogdanović najbolji, ali Detroit ponovno bez pobjede! Zubac upisao double-double, Dončić sjajan u porazu Dallasa

Phoenixu je pripao derbi u Footprint Centru, a veliku večer imao je Devin Booker
Piše: SN/HinaObjavljeno: 26. listopad 2022. 06:50

Nije to bila dobra večer za momčadi hrvatskih košarkaša... Bojan Bogdanović postigao je 25 poena (šut iz igre 8/13, trice 4/7), dodao tome tri skoka i jednu asistenciju za nešto više od 29 minuta na parketu. Bio je najbolji strijelac iz redova Detroita, a titulu najboljeg na utakmici podijelio je s Kyleom Kuzmom, ali to nije bilo dovoljno i Pistonsi su na gostovanju kod Washington Wizardsa upisali treći poraz ove sezone (120:99).

Košarkaši Oklahome stigli su pak do svoje prve ovosezonske pobjede. Na svom su terenu bili uspješniji od Los Angeles Clippersa sa 108:94. Shai Gilgeous-Alexander bio je prvo ime susreta s 33 poena, pet skokova i osam asistencija, dok je kod Clippersa najviše poena ubilježio Luke Kennard (15). Jedan od najboljih u sastavu gostiju bio je Ivica Zubac koji je za skoro 35 minuta na parketu upisao 10 poena, 14 skokova i dvije asistencije (šut iz igre 5/9, trice 0/1). Gosti su, napomenimo i to, igrali bez Paula Georgea, Kawhija Leonarda i Marcusa Morrisa

Phoenix Sunsi pobijedili su u Footprint Centru Golden State Warriorse sa 134:105. Devin Booker bio je najbolji na parketu s 34 poena, dva skoka i sedam asistencija. Kod Warriorsa je najviše ubacio Stephen Curry (21p, 7s, 8a). Dario Šarić ostao je bez upisanih minuta.

Klay Thompson je zaradio prvo isključenje u karijeri. Prvu tehničku dobio je u trećoj četvrtini zbog svađe s Bookerom, a onda i drugu jer se nastavio prepirati s igračima Phoenixa zbog čega je isključen prvi put u 796 NBA utakmica odigranih u regularnom dijelu sezone i u postsezoni. Tehničku su dobili i trener Golden Statea Steve Kerr i Draymond Green.

Veliku pobjedu upisali su New Orleans Pelicansi koji su u dramatičnom susretu pred svojim navijačima sa 113:111 porazili Dallas Maverickse koje je s 37 poena, 11 skokova i sedam asistencija predvodio još jednom sjajni Luka Dončić, no ni njegov odličan doprinos nije bio dovoljan gostujućem sastavu. Slovenski reprezentativac je promašio tricu sa zvukom sirene koja je mogla donijeti pobjedu Mavericksima. New Orleans je do pobjede vodio Trey Murphy III zabivši 22 koša. Naji Marshall je dodao 15 koševa, a CJ McCollum 14. Zion Williamson propustio je ovaj susret zbog ozljede kuka koju je zaradio u utakmici s Utah Jazzom, a za Pelicanse nije igrao ni Brandon Ingram.

Linker
20. travanj 2024 05:02