CHRIS GARDNER Afp
DOUBLE-DOUBLE ZUPCA

Bogdanović najbolji strijelac u novoj drami Jazza, novi udarac za LeBrona i Lakerse

‘Nadam se da nas je ovo dovoljno pogodilo i da ćemo sada staviti svoj ego po strani...‘
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 27. studeni 2021. 08:56

Utah Jazz i dalje ne igra u dobrom ritmu. Prije dvije utakmice momčad iz Salt Lake Cityja poražena je tricom u zadnjoj sekundi od Memphisa, prošlu utakmicu protiv tankirajuće Oklahome su jedva izvukli pobjedu, a sada je protiv poslovično slabog New Orleansa izgubio tricom Devontea Grahama u predzadnjoj sekundi rezultatom 98-97.

Najbolji je u porazu, baš kao i u spomenutoj utakmici s Memphisom bio Bojan Bogdanović koji je za tri šutirao 5/8, a iz igre 9/14 za 23 poena, tome je pridodao i četiri skoka i jedan asist za 31 minutu provedenu na parketu.

Najbolji igrač Jazza Donovan Mitchell se, za razliku od Bojana, itekako mučio sa šutom i to je jedan od glavnih razloga zbog kojeg Utah bilježi omjer od 12 pobjeda i sedam poraza. Mitchell je protiv Pelicansa gađao 6/21 za 16 poena i to je nešto od čega Jazzeri ne mogu živjeti, a imao je uz to i četiri skoka te šest asistencija.

Napad Jazza je ponovno bio bez ritma, lopta se kretala sporo i zato su svi s razlogom bili kritični nakon utakmice.

- U ovom je trenutku sve na nama. Ne možete zbog ovoga okriviti našeg trenera ili njegove pomoćnike. Ovo je na nama. Moramo bolje završavati utakmice, moramo bolje igrati. Treneri nam ne mogu u tome pomoći, moramo izaći na parket i obaviti posao. Ovo je veteranska svlačionica, svi se moramo dignuti, rekao je Mitchell nakon utakmice, a s njim se složio i Rudy Gobert koji je utakmicu završio s devet poena i deset skokova.

- Nadam se da nas je ovo dovoljno pogodilo i da ćemo sada staviti svoj ego po strani i igrati košarku kao momčad. Lopta se sjajno kreće tri utakmice, a onda odlučimo raditi nešto sasvim drugo. Zatvaramo utakmice kao mlada momčad, čak i mlade momčadi zatvaraju utakmice bolje od nas, a sada još i gubimo od tih mladih momčadi, istaknuo je francuski centar.

Trener Quin Snyder je nezadovoljan načinom na koji se lopta kreće po parketu.

- Moramo početi dodavati loptu, ona se ne kreće. Ova momčad mora kolektivno shvatiti što želi od sebe. Izgradili smo identitet ove momčadi, a sada uopće ne izgledamo kao momčad, podvukao je razočarani strateg Jazza.

image

Josh Hart šutira preko Bojana Bogdanovića

CHRIS GARDNER Afp

Više sreće imao je Ivica Zubac koji je u 107-96 domaćoj pobjedi Clippersa nad Detroitom zabilježio novi double double učinak od deset koševa i 13 skokova za samo 22 minute na parketu. Zubac je pogodio tri od četiri šuta iz igre te sva četiri slobodna bacanja, a usto je imao i dvije asistencije te po jednu blokadu i osvojenu loptu.

Susret je praktički bio riješen već nakon tri četvrtine, početkom četvrte Clippersi su vodili s 89-64 pa su Pistonsi do kraja utakmice tek ublažili poraz protiv pričuvnih igrača domaćeg sastava. Najučinkovitiji kod Clippersa bio je Reggie Jackson s 21 ubačajem, dok je Jerami Grant s 20 poena i 10 skokova predvodio Pistonse.

Dodajmo i kako su neuvjerljivi Lakersi upisali novi poraz, ovog puta nakon trostrukog produžetka protiv Kingsa koji su slavili sa 141-137. De.Aaron Fox je predvodio Sacramento s 34 poena, šest skokova i osam asista, dok je najbolji u redovima Lakersa bio LeBron James s 30 poena, sedam skokova i 11 asistencija.

Rezultati:

LA Clippers - Detroit 107-96 (Ivica Zubac, 22 minute: 10 poena, 13 skokova, 2 asistencije, 1 blokada, 1 ukradena i 2 izgubljene lopte. Šut iz igre: 3-4, slobodna bacanja 4-4)

Charlotte - Minnesota 133-115

New York - Phoenix 97-118

Orlando - Chicago 88-123

Indiana - Toronto 114-97

Memphis - Atlanta 100-132

Oklahoma City - Washington 99-101

San Antonio - Boston 96-88

Denver - Milwaukee 109-120

Utah - New Orleans 97-98 (Bojan Bogdanović, 31 minuta: 23 poena, 4 skoka, 1 asistencija, 1 ukradena i 3 izgubljene lopte. Šut iz igre 9-14, za tri 5-8)

Golden State - Portland 118-103

LA Lakers - Sacramento 137-141 (produžetak)

Linker
26. travanj 2024 23:50