Bojan Bogdanović

 Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
SOLIDAN U PRVOM NASTUPU

Bogdanović nakon debija u novom klubu: ‘Svi sanjaju igrati u Gardenu. Osjećam se privilegiranim‘

‘Mojim prijateljima iz NY će sada biti lakše navijati za mene, a tu je i dosta Hrvata‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 11. veljača 2024. 09:52

S 34 godine Bojan Bogdanović je započeo novi život. U subotu je (nakon razmjene s Detroit Pistonsima) debitirao za New York Knickse, klub za koji navija – "od malih nogu". Hrvatski je košarkaš proveo na parketu Madison Square Gardena 33 minute i ubacio 11 poena. Međutim, to je u konačnici bilo nedostatno. Indiana Pacersi su dobili Knickse 125-111.

- Svi europski igrači sanjaju igrati u Gardenu. Ozračje je drugačije, svaka je utakmica doigravanje. Osjećam se privilegiranim biti dio obitelji Knicksa i zahvalan sam publici na iskazanoj potpori – kazao je Bogdanović nakon debitantskog nastupa u New Yorku.

Priznaje da još nije "pohvatao sve konce u igri Knicksa"...

- Trebat će mi zacijelo nekoliko utakmica da se uskladim sa suigračima u defenzivnoj igri, te uhvatim ritam napadačkih akcija. Dobro će nam doći All-Star stanka. Protiv Pacersa smo igrali jednostavnije akcije da bismo se Burks i ja lakše uklopili.

Alec Burks i Bogdanović stigli su zajedno iz Detroita. Na medijskom predstavljanju Bogdanović je istaknuo:

- Imam u New Yorku puno prijatelja još iz razdoblja kada sam igrao za Brooklyn Netse. Svi su oni, međutim, navijači Knicksa. Sada će im biti lakše navijati za mene nego prije. Također, u New Yorku egzistira velika hrvatska zajednica. Vjerujem da će i među njima mnogi sada navijati za Knickse.

Hrvatski je košarkaš locirao i svoju ulogu u novoj momčadi.

- Uvijek nastojim pružiti maksimum u roli, koju mi trener namijeni. Knicksi imaju sjajnu početnu petorku, a Alec i ja smo tu kako bismo im pomogli da budu još bolji.

Bogdanović tvrdi kako ne osjeća pritisak momčadi s visokim ciljevima. Posebice, nakon Pistonsa, čije su ambicije u posljednjm razdoblju značajno devalvirale.

- U karijeri sam stalno imao pritisak igranja za najviše ciljeve. Propustio sam samo jedno doigravanje. No, primarni mi je zadatak uklopiti se u igru nove momčadi.

Trener Tom Thibodeau je autoritarni lik, koji nema navadu prilagođavati se zvijezdama u momčadi.

- Osobno mi to odgovara. Thibs je trener "stare škole". U karijeri sam dosta radio upravo s takvim trenerima, pa mi neće trebati posebna prilagodba. Rekao bih da je to europski stil treniranja, pa mu se na određeni način i radujem – zaključio je Bogdanović.

Linker
11. veljača 2024 09:52