RONALD MARTINEZ Getty Images Via Afp
DETROIT NASTAVLJA GUBITI

Bogdanović opet najbolji u porazu svoje momčadi, Zubac blizu double-doublea, debitirao Kyrie

Dallas je i dalje bez Luke Dončića koji se ozlijedio krajem siječnja u pobjedi protiv Phoenix Sunsa
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. veljača 2023. 07:34

Sinoć je na NBA paketima odigrano devet utakmica. Bojan Bogdanović proveo je više od pola sata na terenu u porazu njegovih Detroit Pistonsa od Cleveland Cavaliersa (113-85). Hrvatski košarkaš bio je najefikasniji u svojoj momčadi s 15 poena (4/13 iz igre, trica 1/5, slobodna bacanja 6/7), tri asistencije i jednako toliko skokova. Cleveland je bio hendikepiran izostankom dvojice najboljih igrača, Donovana Mitchella i Dariusa Garlanda, ali su konce vukli drugi igrači. Jarrett Allen s 20 poena i 15 skokova te Evan Mobley s 20 koševa i osam skokova preuzeli su ulogu lidera u ovoj utakmici za Cleveland koji se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji dok su Pistonsi posljednji na Istoku.

Kyrie Irving noćas je debitirao u dresu Dallas Mavericksa u pobjedi na gostovanju kod Los Angeles Clippersa. Mavsi su slavili sa 110-104 i tako protiv ovog protivnika upisali treću pobjedu u posljednje četiri međusobne utakmice. Prvu utakmicu u novoj momčadi okrunio je kao najbolji pojedinac u svojoj momčadi s 24 poena, a pratio ga je Tim Hardway Jr. s 19 poena, pet skokova i šest asistencija. Luka Dončić je propustio i ovaj susret zbog ozljede pete koje je pretrpio krajem prošlog mjeseca.

Što se pak LA Clippersa tiče, Reggie Jackson je s 24 poena i sedam skokova bio najraspoloženiji. Hrvatskom centru Ivici Zubcu malo je nedostajalo za double-double učinak. Zabio je devet poena (3/3 za dva, slobodna bacanja 3/5), deset skokova i dvije blokade za nešto manje od pola sata.

Linker
02. svibanj 2024 04:31