USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
NBA PARKETI

Bogdanović pogodio sa zvukom sirene, ali nije bilo dovoljno za novu senzaciju; Zubac i George srušili Rocketse

Hrvatski košarkaši bili su među najboljim pojedincima u svojim momčadima
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 01. studeni 2022. 07:25

Košarkaši Los Angeles Clippersa šest sekundi prije kraja košem Paula Georgea na svojem su terenu slavili 95:93 protiv posljednje momčadi Zapada Houston Rocketsa. Osim što je zabio odlučujući poen, George je bio najraspoloženiji u momčadi Clippersa s 35 koševa. Naš Ivica Zubac također je odigrao vrlo dobru partiju, a utakmicu je završio sa 16 koševa, 12 skokova i četiri blokade. Goste je po koševima predvodio Kenyon Martin Jr. koji je zabilježio 23 poena.

A iako su njegovi Detroit Pistonsi izgubili na gostovanju u Fiserv Forum dvorani kod Milwaukee Bucksa (110:108), Bojan Bogdanović bio je raspoložen u dresu Pistonsa. Zabio je 23 koša kojima je pridodao četiri skoka i dvije asistencije. Dodajmo da je zabio i na kraju zadnje četvrtine koš sa zvukom sirene, međutim ni to nije bilo dovoljno da momčad iz Detroita ozbiljno ugrozi protivnika. Domaćina je predvodio Giannis Antetokounmpo s 31 košem te su tako njegovi Bucksi nastavili savršeni niz bez izgubljene utakmice od početka sezone (6:0), dok su košarkaši Detroita nakon senzacije protiv Golden State Warriorsa propustili iznenaditi još jednu jaku NBA momčad.

Pistonsi su na omjeru od dvije pobjede i šest poraza i trenutno su na predzadnjem mjestu u Istočnoj konferenciji.

U ostalim utakmicama valja izdvojiti visoku pobjedu Toronto Raptorsa protiv Atlanta Hawksa (139:109), a posebno zato što u redovima Raptorsa zbog ozlijede nije bilo njihovog ponajboljeg igrača Freda VanVleeta. Impresivnu je partiju odigrao Pascal Siakam koji je ubacio 31 poen. Jednako uvjerljivi bili su košarkaši Utah Jazza koji su na domaćem terenu s 121:105 pobijedili Memphis Grizzliese. Washington Wizardsi upisali su i treći poraz u nizu nakon što su od njih bolji bili Sixersi iz Philadelphije (118:111) koji su pak u pozitivnom uzletu s trećom pobjedom za redom. Sacramento Kingsi pobijedili su na gostovanju kod Charlotte Hornetsa (115:108) dok su Brooklyn Netsi s 116:109 bili bolji od Indiana Pacersa.

Linker
25. travanj 2024 00:48