Bojan Bogdanović jje odigrao sjajnu božićnu utakmicu 

 CHRIS GARDNER Afp
BOŽIĆNI PROGRAM NBA LIGE

Bogdanović zablistao na Božić, Harden i Mills sredili Lakerse i LeBrona koji je prestigao Kobea Bryanta

Iako je božićni dio programa obilježen brojnim izostancima, niti jedna utakmica nije otkazana
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 26. prosinac 2021. 08:16

Tradicionalni božićni program u NBA ligi ove je godine uvelike bio zasjenjen izostancima zbog koronavirusa, ali nije bilo otkazivanja nijedne utakmice. U onoj igranoj u Phoenixu, u sudaru dviju trenutno najboljih momčadi lige, Golden State Warriorsi su nadigrali domaće Sunse sa 116:107. Premda zbog Covid protokola nisu mogli računati na trojicu od četvorice svojih najboljih ovosezonskih strijelaca (Andrew Wiggins, Damion Lee, Jordan Poole), Warriorsi su pronašli put do pobjede.

Stephen Curry je s 33 poena predvodio goste, ali ključnom se figurom pokazao Otto Porter Jr. koji je ubacio sedam od svojih 19 koševa u završnoj seriji kojom je prelomljena utakmica. Golden State je ovom pobjedom ponovno zasjeo na vrh Zapadne konferencije s omjerom 27:6, najboljim u cijeloj ligi.

Osim važnih igrača, Warriorsi su u Phoenixu bili i bez čak četvorice trenera, što je prvom strategu Steveu Kerru dodatno otežalo život.

"Bila je to stvarno bizarna situacija. Živimo u čudnim vremenima, nikad još nisam vidio da su četiri trenera istodobno izvan pogona", komentirao je Kerr.

U posljednjoj utakmici NBA večeri zablistao je naš Bojan Bogdanović koji je s 25 koševa pomogao Utah Jazzu da dođe do domaće pobjede protiv Dallasa (120:116). Hrvatski je reprezentativac za 25 minuta na parketu imao šut iz igre 9:14 (trice 4:8), a dodao je tome i četiri skoka, po jednu asistenciju i ukradenu loptu, ali i četiri izgubljene. Prvi strijelac Jazzera s 33 je poena bio Donovan Mitchell, a 22 je dodao Mike Conley. Maverickse su u izostanku Luke Dončića predvodili Kristaps Porzingis i Jalen Brunson, obojica su ubacila po 27.

Iako bez Kevina Duranta, Brooklyn Netsi su došli do velike gostujuće pobjede protiv Los Angeles Lakersa (122:115). Leđa su podmetnuli tek oporavljeni James Harden s 36 koševa, deset asistencija i isto toliko skokova, te Patty Mills s 34 poena i sedam asistencija.

"Dok sve ovo ne završi, dok ne budemo u punom sastavu, naš je moto "pronađi način za pobjedu" i upravo to smo napravili", rekao je Harden.

Lakersima nije pomogla ni velika večer LeBrona Jamesa koji je ubacio 39 koševa i prestigao Kobea Bryanta na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca u božićnim utakmicama. James sada na kontu ima 422 koša, a Bryant je upisao 395. No, malo to znači LeBronu kada su Lakersi u nizu od pet poraza...

Giannis Antetokounmpo izašao je iz karantene i s 36 koševa, 12 skokova i pet asistencija odveo Milwaukee do pobjede protiv Bostona (117:113). Celticsi su se zapravo sjajno držali s obzirom na to da su u zapisniku imali samo osmoricu igrača, ali protiv raspoloženog Grka nisu mogli do pobjede.

REZULTATI

New York - Atlanta 101:87

Milwaukee - Boston 117:113

Phoenix - Golden State 107:116

LA Lakers - Brooklyn 115:122

Utah - Dallas 120:116

Linker
03. svibanj 2024 16:50