David Richard-USA TODAY Sports / Reuters
SLUŽBENA PRESICA

BOGDANOVIĆEVI DUELI I HRVANJE S LEBRONOM OBILJEŽILI OKRŠAJ, HRVATSKI AS OTKRIO TAJNU USPJEHA PROTIV KRALJA 'Prije su mislili da ne znam igrati obranu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2018. 10:51

Treću utakmicu prvog kruga doigravanja između Indiana Pacersa i Cleveland Cavaliersa obilježili su dueli LeBrona Jamesa i Bojana Bogdanovića.

S učinkom karijere u doigravanju i 30 koševa, uz šut iz igre 11-15, od čega 7-9 za tricu uspješniji je bio Bogdanović koji je u obrani bio zadužen za Lebrona. Ubacio je Kralj 28 poena, uz 12 skokova i 8 asistencija, ali njegova je momčad izgubila.

U jednom trenutku susreta Bogdanović je u pokušaju čuvanja LeBrona završio na parketu nakon hrvačkog zahvata, a snimka je, dakako, završila na internetu.

"Mučio sam se u prve dvije utakmice u Clevelandu i znao sam da se moram držati svog šuta, da moram uzeti te šuteve, posebice jer oni pokušavaju Victora ostaviti bez lopte. Mislim da smo se danas dobro prilagodili na ta udvajanja", rekao je Bogdanović na presici nakon utakmice.

U ranoj fazi sinoćnjeg susreta Bogdanović je rano ušao u problem s osobnim pogreškama, skupio ih je dvije i morao je biti jako oprezan.

"Da, rano sam skupio dvije osobne i već sam si pomislio evo opet jedne slabe moje izvedbe, ali u drugom poluvremenu počeo sam pogađati šuteve i mislim da sam večeras odradio sjajan posao".

Novinare je osobito zanimao Bogdanovićev pristup obrani na LeBronu Jamesu.

"Pokušavao sam mu ući u koljena, pokušavao sam ga natjerati da se pomuči da dođe do lopte i to što dalje od koša. Protiv takvih igrača samo možete biti agresivni. Na kraju je opet imao dobar šut (10-22), ali mi smo pobijedili i to je najbitnije. Možete ga samo natjerati da uzima teške šuteve i da zaradi svaki poen".

Upitan je Bogdanović i je li u ovoj utakmici bio ponosniji na svoju igru u napadu ili obrani?

Iskreno, na igru u obrani. Jer su svi prije ove sezone mislili da ne mogu igrati obranu. Ne kažem da igram sjajnu obranu, ali trudim se maksimalno otežati svakom igraču kojeg čuvam".

Linker
05. svibanj 2024 00:36