Nikola Jokić

 CROPIX Cropix
IZNOS OD KOJEG BOLI GLAVA

Bomba iz Amerike! Nikola Jokić ruši sve rekorde i postaje najplaćeniji u povijesti NBA lige?

Srpski košarkaš bi mogao dobiti novi petogodišnji ugovor i zaraditi pravo bogatstvo
Piše: SNObjavljeno: 28. srpanj 2023. 22:43

Zvijezda Boston Celtisca Jaylen Brown je nedavno porušila sve rekorde potpisavši produljenje ugovora vrijedno 303.7 milijuna dolara. Njegov je ugovor najveći u povijesti NBA lige, no to bi se uskoro moglo promijeniti.

Novinar NBC Sportsa Kurt Helin napisao je pomalo senzacionalan tekst u kojem je izdvojio igrače koji bi uskoro mogli preskočiti Browna, a na popisu se našao i srpski košarkaš Denver Nuggetsa Nikola Jokić. On bi, prema Helinu, mogao potpisati ugovor vrijedan 400 milijuna dolara.

"Nikola Jokić je vjerojatno najbolji igrač koji hoda po zemlji trenutno i prije prošle sezone je potpisao produljenje ugovora vrijedno 274 milijuna dolara. Ipak, zahvaljujući klauzuli kaoju ima u ugovoru, do ljeta 2026. godine bi mogao potpisati prvi ugovor u NBA ligi vrijedan 400 milijuna dolara kao produljenje aktualnog ugovora. Točnije, ogao bi dobiti 404 milijuna dolara za pet sezona. Jokić bi taj novac mogao dobiti bez obzira na to osvoji li novu titulu MVP-a ili prvenstvo ili ne jer će imati 10 godina službe i kvalificirati se za takav ugovor. Njegov stil igre bi mogao biti odličan u budućnosti", obrazložio je Helin.

Helin je dodao i kako bi bilo koji ‘super-max‘ posao tog ljeta mogao preći 400 milijuna dolara, a osim Jokića, takve bi ugovore mogli dobiti i Ja Morant, Shai Gilgeous-Alexander i Zion Williamson.

Linker
18. svibanj 2024 19:25