USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
JAVLJA ESPN

Bomba iz NBA lige: Jedna od najvećih zvijezda seli kod Ivice Zupca!

Adrian Wojnarowski je prvi donio vijest o tradeu Jamesa Hardena u Clipperse
Piše: SNObjavljeno: 31. listopad 2023. 07:54

Ono o čemu se priča već neko vrijeme, napokon se dogodilo - Philadelphia 76ersi pristali su Jamesa Hardena poslati u redove LA Clippersa za koje nastupa i hrvatski košarkaš Ivica Zubac, doznaje ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski. Clippersi su za ‘Bradu‘ u Philadelphiju poslali Marcusa Morrisa, Nicolasa Batuma, Roberta Covingtona i KJ Martina dok će Clippersi dobiti i P.J.Tuckera te Filipa Petruševa. Clippersi su poslali i nezaštićeni pick prve runde 2028., dva picka druge runde, a Sixersi će moći i zamijeniti jedan pick. U sve bi trebao biti uključen još jedan pick prve runde, ali to još nije definirano.

Sjajni 34-godišnji košarkaš je još u lipnju izrazio želju da napusti 76erse, a to je ponovio čak i nakon što je potpisao novi ugovor koji mu je donio 35.6 milijuna dolara za sezonu 2023./24. Harden je izrazio nezadovoljstvo čovjekom zaduženim za košarkaška pitanja u klubu, Darylom Moreyem, kojeg je u nekoliko navrata optužio da nije iskren, a ranije ovaj mjesec je rekao kako je njihov odnos nepopravljiv.

image

James Harden

Colleen Claggett/zuma Press/profimedia

Podsjetimo, Harden još uvijek nije ni zaigrao za 76erse ove sezone, a u nedjelju je sjedio na klupi u trapericama i majici s kapuljačom nakon što je odradio pripremni trening. Harden je čak 10 puta bio izabran za All-Star utakmice, a tijekom karijere je tri puta osvojio naslov najboljeg strijelca lige, dok je u sezoni 2017./18. bio i MVP.

Linker
27. travanj 2024 21:41