Joe Mazzulla

 MIKE EHRMANN Getty Images Via Afp
POTVRĐENO

Boston Celticsi imenovali glavnog trenera: Preuzeo mjesto suspendiranog kolege i drži ih na vrhu Istoka

Status privremenog trenera Bostona promijenio se tijekom dana
Piše: HinaObjavljeno: 16. veljača 2023. 18:20

NBA gigant Boston Celticsi imenovali su Joea Mazzullu za stalnog glavnog trenera momčadi u četvrtak, nakon što je vodio Kelte kao privremeni trener.

Uvjeti novog ugovora nisu objavljeni.

Mazzulla (34) preuzeo je mjesto suspendiranog Ime Udoka prije sezone i trenutno drži Celticse na vrhu NBA lige, s najboljim rezultatom (42-17) pred All-Star stanku.

"Kao što je pokazao, Joe je vrlo talentiran trener i vođa", rekao je u priopćenju predsjednik košarkaških operacija Brad Stevens. "On ima jedinstvenu sposobnost da galvanizira prostor oko misije koju ima. Zahvalni smo mu za posao koji je učinio kako bi nam pomogao da dođemo do ove točke i uzbuđeni što je pristao voditi nas u budućnost."

Mazzulla će služiti kao glavni trener tima Giannis na All-Star utakmici u Salt Lake Cityju u nedjelju.

Bio je pomoćni trener Celticsa zadnje tri sezone, a Mazzulla je prethodno bio glavni trener u sveučilišnoj momčadi Fairmont Stateu.

Udoka je doveo Celticse do NBA finala u svojoj prvoj sezoni 2021-22., gdje su izgubili od Golden State Warriorsa u šest utakmica.Međutim, suspendiran je na jednu sezonu nakon što je vanjska istraga otkrila "značajne" dokaze da je Udoka prekršio pravila tima. Naime, Udoke je navodno bio u sporazumnoj vezi s neidentificiranom djelatnicom.

Linker
25. travanj 2024 03:10