ELSA
NAKON DVA PRODUŽETKA

Boston ispao u velikoj drami, Tampa Bay prvi finalist Istoka, Colorado smanjio zaostatak u seriji

U finale su se plasirali tek nakon dva produžetka koji su im donijeli prednost od 4:1 u seriji
Piše: HinaObjavljeno: 01. rujan 2020. 09:00

Tampa Bay Lightning su prvi finalisti NHL-a ove sezone nakon što su u petoj utakmici polufinala Istočne konferencije u Torontu pobijedili Boston Bruinse sa 3-2, dok su Colorado Avalanche sa 6-3 slavili protiv Dallas Starsa i smanjili na 3-2 u seriji.

U finale su se plasirali tek nakon dva produžetka koji su im donijeli prednost od 4-1 u seriji na četiri pobjede.

Momčad Tampa Baya tako će četvrti put u šest sezona igrati u finalu Istočne konferencije. Victor Hedman postigao je pobjednički pogodak u šestoj minuti drugog produžetka. Hokejaške ekipe Istočne konferencije igraju utakmice doigravanja u balonu u kanadskom Torontu.

Prvi pogodak za Tampu zabio je Ondrej Palat u 24. minuti, no osam minuta kasnije izjednačio je David Pastrnak. Momčad s Floride je povela 2-1 u zadnjoj trećini pogotkom Anthonyja Cirellija, no onda je dvije minute orije kraja regularnog dijela izjednačio David Krejči.

Suparnik Tampe Baya u finalu Istočne konferencije još nije poznat. New York Islanders vode protiv Philadelphia Flyersa 3-1 u seriji na četiri pobjede.

U polufinalu Zapadne konferencije u Edmontonu u Kanadi Colorado Avalanche je smanjio na 3-2 u seriji pobijedivši Dallas Starse sa 6-3 u petoj utakmici.

Colorado je već u prvoj trećini vodio 5-0 u prvom dijelu. Dallas je pokušao stići zaostatak, no Colorado je odbio sve napade.

NHL doigravanje
ISTOČNA KONFERENCIJA, polufinale:
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 3-2 (2 produžetka)
(Tampa se plasirala u finale konferencije rezultatom 4-1 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA, polufinale:
Colorado Avalanche - Dallas Stars 6-3
(Dallas vodi 3-2 u seriji na četiri pobjede)

Linker
26. travanj 2024 12:58