Jimmy Butler

 MICHAEL REAVES Afp
NBA DOIGRAVANJE

Briljantni Butler rekordom karijere predvodio Miami do velike prednosti, Sunsi izgubili utakmicu i Bookera

Miami je došao na pola puta do plasmana u 2. krug nakon što je i u drugoj utakmici nadigrao Atlantu
Piše: Vedran BožićevićObjavljeno: 20. travanj 2022. 07:01

New Orleans Pelicansi šokirali su Phoenix Sunse u drugoj utakmici prvog kruga NBA doigravanja, pobijedivši u gostima sa 125:114, a osim poraza, najbolju momčad regularnog dijela lige pogodila je i ozljeda njezine prve zvijezde. Devin Booker je briljirao u prvom poluvremenu s 31 poenom, a onda je zbog problema sa stražnjom ložom morao napustiti parket u trećoj četvrtini.

image

Devin Booker

CHRISTIAN PETERSEN Afp

Sunsi su se bez njega koliko-toliko držali, čak i poveli na početku posljednje dionice, ali ipak nisu mogli protiv raspoloženog Brandona Ingrama koji je ubacio 37 koševa i tome dodao 11 skokova i devet asistencija. Dobrog je suradnika imao u CJ McCollumu koji se istaknuo s 23 poena, osam skokova i devet asistencija. Pelicansi su tako izjednačili seriju na 1-1, a treća utakmica igra se u petak u New Orleansu.

Memphis se pribrao nakon neočekivanog poraza u prvoj utakmici i u velikom stilu izjednačio seriju protiv Minnesote, pobijedivši na svome parketu sa 124:96. Tih plus 28 najveća je razlika kojom su Grizzliesi ikad slavili u doigravanju, a najzaslužniji je očekivano bio Ja Morant kojem je samo jedan skok nedostajao do triple-doublea. Završio je utakmicu s 23 koša, devet skokova i deset asistencija, a dobro su ga s po 16 poena pratili Jaren Jackson i Desmond Bane. Ukupno su sedmorica Grizzliesa upisala dvoznamenkasti učinak. Anthony Edwards s 20 je koševa bio prvo ime kod Minnesote koja je domaćin treće utakmice u četvrtak.

image
MICHAEL REAVES Afp

Miami Heat je došao na pola puta do plasmana u drugi krug nakon što je i u drugoj utakmici nadigrao Atlantu (115:105). Jimmy Butler napustio je parket FTX Arene uz ovacije nakon što je torpedirao Hawkse s 45 poena, što mu je rekord karijere u doigravanju. Iz igre je šutirao 15-25 (trice 4-7), s crte slobodnih bacanja 11-12, a tome je dodao i po pet skokova i asistencija. U povijesti Heata takav su učinak u doigravanju imali samo LeBron James i Dwyane Wade.

Tyler Hero ubacio je 15 koševa za Miami, dok su kod Hawksa najbolji bili Bogdan Bogdanović s 29 i Trae Young s 25 poena. Potonji je nakon utakmice bio iznimno ogorčen suđenjem...

- Ako će im suci i dalje dopuštati da budu tako agresivni, teško ćemo napraviti išta u ovom doigravanju - nezadovoljno je dobacio Young.



ISTOK

Miami - Atlanta (2-0) 115:105

ZAPAD

Memphis - Minnesota (1-1) 124:96

Phoenix - New Orleans (1-1) 114:125

Linker
18. travanj 2024 19:47