Lonzo Ball

 FPA Full Picture Agency Via Afp
LOŠE VIJESTI ZA CHICAGO

Bullsi ostali bez Lonza Balla do kraja sezone: ‘Proći će dosta prije nego dobije dopuštenje za igranje‘

‘Ne može kontinuirano trčati. Kad će to moći raditi bez prekida, tada ćemo početi osjećati optimizam‘
Piše: HinaObjavljeno: 21. veljača 2023. 18:35

Razigravač Chicago Bullsa Lonzo Ball propustit će ostatak ove sezone zbog stalnih bolova u lijevom koljenu koje mu je u više navrata operirano, prenijeli su mnogi američki mediji.

Ball je prošle godine prošao dva operativna zahvata na lijevom koljenu, a posljednju utakmicu je odigrao 14. siječnja 2022., kad je u dvoboju protiv Golden State Warriorsa na parketu proveo 24 minute.

U siječnju se pojavila iskra optimizma da bi se Ball mogao vratiti u momčad, kad je izjavio da je počeo trčati na pokretnoj traci i da ponovno može zakucati.

No, takvu je mogućnost odmah odbacio glavni trener Billy Donovan koji je rekao da Ball "nije ni blizu" nekakvom povratku, zbog konstantnih problema s koljenom.

"Ne može kontinuirano trčati. Kad će to moći raditi iz dana u dan, bez prekida, tada ćemo početi osjećati optimizam". izjavio je Donovan.

Danas 25-godišnji razigravač je 2017. bio drugi izbor na NBA draftu, a odabrali su ga Los Angeles Lakersi. U ligi je do sada odigrao 252 utakmice, od toga 35 u dresu Bullsa u koje je stigao iz New Orleans Pelicansa uoči sezone 2021./2022. Ball je tada potpisao četverogodšnji ugovor vrijedan 80 milijuna američkih dolara.

Trener Bullsa je u siječnju istaknuo da će Ball u procesu povratka morati proći proces prilagodbe, prije nego što ponovno zaigra u punoj minutaži, s obzirom da će iza sebe imati dugačku stanku.

"Sigurno će postojati razdoblje prije nego što će dobiti dopuštenje za igranje, ali to se sigurno neće dogoditi prije nego što budemo sigurni da će moći izdržati NBA raspored", rekao je Donovan.

Linker
11. prosinac 2023 14:24