USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
ROŠADE U NBA-U

Cameron Payne potpisao jednogodišnji ugovor s New Yorkom, Markkanen sve bliže odlasku iz Utah Jazza

Više od deset dana traju pregovori Utaha i Golden Statea koji je spreman na brojne opcije
Piše: HinaObjavljeno: 16. srpanj 2024. 10:20

Cameron Payne, 30-godišnjak koji pokriva pozicije beka i beka-šutera, potpisao je jednogodišnji ugovor s New Yorkom, gdje je došao kao slobodan košarkaš.

Prošlu sezonu Payne je proveo u Milwaukeeju i Philadelphiji, s ukupnim prosjekom od 7.9 poena po utakmici uz 3.3 asistencije i 2.1 skoka. Nešto bolji dojam je ostavio kao igrač Philadelphije gdje je postizao 9.3 poena po susretu uz 3.1 asistenciju.

NBA karijeru Payne je počeo u Oklahoma Cityju, a potom je igrao za Chicago i Cleveland, dok je najdublji trag ostavio dok je imao dres Phoenixa na sebi, od 2020. do 2023. godine.

Po pisanju brojnih američkih medija odlični 27-godišnji finski košarkaš Lauri Markkanen sve je bliže odlasku iz Utah Jazza u Golden State. Klub iz Salt Lake Cityja ovog ljeta namjerava napraviti novu konstrukciju momčadi, a po njoj bi vrlo rado napravili razmjenu koja uključuje odlazak finskog krilnog igrača.

Više od deset dana traju pregovori Utaha i Golden Statea koji je spreman na brojne opcije samo kako bi Markkanen došao u klub koji je prošle sezone odigrao ispod očekivanja. Golden State je u play-in dvoboju ispao od Sacramenta, a ovog ljeta ga je napustio Klay Thompson, dugogodišnji glavni partner Stephena Curryja u svim uspjesima. Golden State je napustio i hrvatski reprezentativac Dario Šarić koji nastavlja karijeru u Denveru.

Linker
16. srpanj 2024 10:23