ADAM GLANZMAN/Getty Images Via Afp
NBA PLAYOFF

Celticsi razbili Philadelphiju i plasirali se u finale Istoka, Tatum briljirao s 51 poenom

Istočna konferencija imat će reprizu prošlogodišnjeg finala, u kojem je Boston sa 4:3 svladao Miami
Piše: HinaObjavljeno: 15. svibanj 2023. 05:40

Košarkaši Boston Celticsa plasirali su se u finale doigravanja Istočne konferencije NBA lige, nakon što su u odlučujućoj sedmoj utakmici drugog kruga u svojoj dvorani svladali Philadelphia 76-erse sa 112:88 i tako s ukupnih 4:3 u pobjedama izborili okršaj s Miami Heatom.

Susret je "prelomljen" u trećoj četvrtini kada su Celticsi nakon povratka s odmora sjajnim vanjskim šutom u 10 minuta serijom 28:6 stvorili prednost od 83:58. Kako su domaći igrači postigli i posljednjih pet poena u prvom poluvremenu, ta je odlučujuća serija iznosila 33:6.

Briljirao je Jayson Tatum koji je predvodio Celticse sa 51 košem i 13 skokova. Tatum je već u prvom poluvremenu postigao 25 poena i tako nastavio tamo gdje je stao u završnici šeste utakmice u Philadelphiji kada je postigao četiri trice u posljednje četiri minute utakmice i spasio svoju momčad ispadanja, da bi u sedmoj utakmici čak i nadmašio fenomenalan učinak Stephena Curryja koji je u sedmoj utakmici prvog kruga na Zapadu vodio Golden State Warriorse do pobjede protiv Sacramento Kingsa sa 50 ubačaja.

Uz Tatuma, odličan je kod Celticsa bio Jaylen Brown sa 25 poena, dok su kod Sixersa najefikasniji bili Tobias Harris sa 19 i Tyrese Maxey sa 17 pogodaka. Podbacili su glavni igrači Joel Embiid i James Harden, Embiid je ubacio 15 koševa, ali uz šut iz igre 5-18, a Harden je ostao na devet poena, sedam asistencija i šest skokova.

Boston i Miami i prošle su godine igrali u finalu Istoka, a nakon sedam utakmica plasman u veliki finale izborili su Celticsi.

Finalna serija na Istoku počet će u noći sa srijede na četvrtak.

U finalu Zapada, koji počinje u noći s utorka na srijedu, igrat će Denver Nuggetsi i Los Angeles Lakersi.

Linker
17. travanj 2024 01:05