HARRY HOW Getty Images Via Afp
KRENULA JE LUDNICA

Celticsi u prvoj utakmici sezone izjednačili čudesan rekord, otac i sin James ispisali povijest NBA lige

U prvom danu nove sezone, Celticsi su kod kuće pobijedili Knickse, kao i Lakersi Timberwolvse
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2024. 08:35

U noći na srijedu po hrvatskom vremenu odigrane su prve dvije utakmice u novoj sezoni NBA lige, 79. po redu.

Prvi su na parket izašli prvaci Boston Celticsi kojima su u TD Garden stigli ipak još uvijek nedorasli New York Knicksi. Celticsi su slavili 132:109 i izjednačili rekord po broju ubačenih "trica" na utakmici. Gosti su gledali kako društvo iz Bostona pogađa nevjerojatnih 29 šuteva iza linije za tri poena.

image
BRIAN FLUHARTY Getty Images Via Afp

Osam od tih 29 djelo je najveće zvijezde Jaysona Tatuma koji je završio utakmicu na 37 poena. Derrick White ubacio je 24, Jaylen Brown je dodao 23. Poražene je predvodio Jalen Brunson s 22 poena, a razočaralo je novo zvučno pojačanje Karl-Anthony Towns koji je ubacio samo 12 poena, uz sedam skokova.

Sve oči košarkaške javnosti večeras su bile uprte u Crypto Arenu gdje su Minnesota Timberwolvesi gostovali kod LA Lakersa, jer povijest NBA lige je ispisana! LeBron James i Bronny James službeno su postali prvi otac i sin koji su zaigrali zajedno u jednoj utakmici.

image
ALLEN BEREZOVSKY Getty Images Via Afp

Košarkaški superstar ubacio je 16 poena u pobjedi 110:103, dok je prvo ime susreta bio Anthony Davis, s 36 poena i 16 skokova. Rui Hachimura dodao je 18, Bronny je ostao bez ubačaja. Poraženu stranu predvodio je Anthony Edwards s 27 poena.

Spomenimo da je ova utakmica bila trenerski debi za JJ Redicka kojemu su Lakersi pružili priliku, bez obzira na izostanak iskustva u trenerskim vodama.

image
HARRY HOW Getty Images Via Afp

Linker
23. listopad 2024 08:40