Lovro Gnjidić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ODLUKA JE PALA

Četiri mlade nade hrvatske košarke idu na NBA draft: Prijavljeno 247 igrača, među njima i Scotty Pippen Jr.

NBA draft je na rasporedu 23. lipnja, a igrači mogu povući svoja imena s liste kandidata do 13. lipnja
Piše: HinaObjavljeno: 27. travanj 2022. 19:44

Četvorica mladih hrvatskih košarkaša Lovro Gnjidić (Cibona), Karlo Matković (Mega), Zvonimir Ivišić (Studentski centar) i Leo Menalo (Stella Azzurra) iskoristili su pravo rane prijave za ovogodišnji NBA draft, za što se odlučilo 247 igrača s američkih sveučilišta te još 36 "internacionalaca", objavila je u srijedu NBA liga.

NBA draft je na rasporedu 23. lipnja, a igrači mogu povući svoja imena s liste kandidata do 13. lipnja, dok je taj rok za one koji žele nastaviti svoju sveučilišnu karijeru 1. lipnja.

Među 247 igrača koji dolaze kao kandidati sa sveučilišta ima i nekoliko sinova vrlo poznatih očeva. Tako je za draft prijavljen student 2. godine na sveučilištu Vanderbilt Scotty Pippen Jr., koji je rođen u Portlandu dok je njegov legendarni otac Scottie igrao za Trail Blazerse.

U NBA ligu želi i Shareef O'Neal, student 2. godine na sveučilištu Louisiana State (LSU) i sin Shaquillea O'Neala. Na popisu je Ron Harper Jr. koji je završio svoju sveučilišnu karijeru, a sin je peterostrukog NBA prvaka koji je naslove osvajao s Pippenom u Chicago Bullsima (1996. - 1998.) i s O'Nealom u Los Angeles Lakersima (2000. - 2001.).

Linker
22. travanj 2024 08:03