CHRISTIAN PETERSEN Getty Images Via Afp
STIGLA JE ISPRIKA

Čovjek koji nije dao glas Jokiću završio na stupu srama. Barkley ga nazvao idiotom: ‘S ovim ću morati živjeti‘

Mark Jackson jedini među pet najboljih nije našao mjesto za srpskog košarkaša
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 12. svibanj 2023. 10:27

NBA je u četvrtak objavio glasačke listiće za ovogodišnju nagradu MVP-a i navijači su konačno mogli vidjeti tko je jedini glasač na čijem listiću nije bio dvostruki osvajač ove nagrade, centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić. Krivac je bio sadašnji voditelj na ESPN-u Mark Jackson.

Bivši trener Warriorsa je među svojih pet kandidata za nagradu najboljeg igrača sezone uvrstio: Joela Embiida, Giannisa Antetokounmpa, Jaysona Tatuma, Shaija Gilgeousa-Alexandera i Donovana Mitchella.

Samim time razlikovao se od drugih kao jedini glasač koji nije imao kombinaciju Embiida, Antetokounmpa i Jokića u svoja prva tri izbora. Embiid je, kao što je objavljeno prošlog tjedna, po prvi put u karijeri osvojio nagradu.

Jokić je osvojio posljednje dvije nagrade za MVP-a, a prošlu sezonu završio je s gotovo triple double prosjekom s 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija po utakmici. Također je vodio Nuggetse do prvog nositelja Zapadne konferencije.

Naravno, ljubitelji ovog sporta obrušili su se na Jacksona kad su saznali da je on birač na čijem listiću nije Jokić. Na kraju je postao predmet podsmjehivanja, a dovelo je do toga da se reporter ispričao javno u emisiji.

image
CHRISTIAN PETERSEN Getty Images Via Afp

- To je pogreška, pogreška s kojom moram živjeti. Nisam osoba koja radi ovakve stvari zbog klikova ili da bih bio popularan. Razmišljam: Kako sam uopće napravio ovakvu pogrešku? - započeo je Jackson, a onda se javno ispričao:

- Ispričavam se Denver Nuggetsima, ispričavam se Nikoli Jokiću koji je jedan od najvećih igrača u povijesti ovog sporta i trebao je biti na mom listiću. Ako mi želite oduzeti pravo glasa na budućim izborima, prihvatit ću to - zaključio je Jackson.

Kao da mu ni to nije bilo dovoljno, odlučio je svoju ispriku objaviti i na Twitter profilu.

Prije nego što je u četvrtak objavljen njegov glasački listić, te je do tada taj jedan glasač bio anoniman, o svemu je progovorio bivši košarkaš i MVP iz 1993. Charles Barkley koji je bez dlake na jeziku izjavio.

- Postoji jedna osoba - ovoj budali ne znam čak ni ime - koja Jokića nije imala ni u prvih pet. Takvi ljudi ne bi trebali dobiti glas... On je prokleti idiot.

Linker
30. travanj 2024 16:13