Dončić, Zubac

 Profimedia
SLAVLJE WARRIORSA

Čudesni Dončić srušio Netse povijesnim triple-doubleom, Zubac u porazu Clippersa postavio novi osobni rekord!

Kyrie Irving upisao je 39, a Kevin Durant 37 poena, ali nisu mogli zaustaviti zvijezdu Mavericksa
Piše: SNObjavljeno: 28. listopad 2022. 06:50

Košarkaši Oklahoma Cityja po drugi su put u istome tjednu porazili Los Angeles Clipperse. U noći s četvrtka na petak u Paycom centru bilo je 118:110 za domaći sastav kojeg je s 24 poena predvodio Shai Gilgeous-Alexander. Norman Powell bio je najbolji strijelac Clippersa (21p, 3s, 2a) kod kojih je ponovno raspoložen bio i Ivica Zubac. Hrvatski košarkaš je za nešto više od 34 minute na parketu upisao 12 poena, 18 skokova i dvije asistencije.

>>> POTEZE IVICE ZUPCA S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Gosti su još uvijek bez Kawhija Leonarda koji se oporavlja od ozljede koljena, ali im se zato vratio Paul George koji je za 31 minutu zabilježio 10 poena, sedam skokova i tri asistencije.

"Moramo igrati pametnije i ograničiti izgubljene lopte, biti bolji u rotacijama u obrani... Ne vidim razlog zašto ne bismo došli ovdje i pobijedili u utakmicama bez obzira na to tko nam nedostaje. Osjećam da smo daleko od onoga gdje želimo biti, ali tek je peta utakmica, ima još vremena", izjavio je, prema pisanjima Los Angeles Timesa, Zubac koji je u ovom susretu postavio svoj osobni rekord po broju skokova u NBA karijeri (18).

image
USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA

Napeta utakmica viđena je u Barclays centru u kojem je Dallas na krilima čudesnog Luke Dončića porazio domaće Brooklyn Netse rezultatom 125:129 (112:112). Sjajni slovenski košarkaš upisao je triple-double s 41 poenom, 11 skokova i 14 asistencija te je postao 10. igrač u NBA povijesti koji ima barem tri triple-doublea s 40+ poena.

Dončić je ključnu ulogu odigrao u produžetku u kojem je namjestio tri trice, po jednu Timu Hardawayu, Maximilianu Kleberu i Reggieju Bullocku.

"Očito je da je Luka vjerojatno najbolji za ključne šuteve, ali on zna i kada odigrati pravi košarkaški potez. U produžecima su igrali vrlo agresivnu obranu na njemu, ali on je donosio ispravne odluke", komentirao je Kleber.

>>> DONČIĆEVE POTEZE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Kyrie Irving upisao je 39, a Kevin Durant 37 poena, ali nisu mogli zaustaviti najveću zvijezdu Mavericksa.

Dončić je prema nekim statističkim izračunima postao prvi igrač u povijesti NBA lige s učinkom od 41 poena, 11 skokova, 14 asistencija i tri ukradene lopte.

Do svoje treće pobjede u sezoni stigli su Golden State Warriorsi koji su na domaćem terenu sa 123:110 porazili Miami Heat. Stephen Curry bio je najbolji strijelac utakmice s 33 poena, sedam skokova i devet asistencija, dok su mu najbliža pratnja bili košarkaši Heata Jimmy Butler (27 poena) i Bam Adebayo (26 poena).

Memphis Grizzliesi u gostima su pobijedili Sacramento Kingse (110:125). Njihov najraspoloženiji pojedinac bio je Desmond Bane (31p, 6s, 4a). Ja Morant dodao je 22 poena, a kod domaćina je najviše ubacio De‘Aaron Fox (27p, 6s, 2a).

Linker
06. svibanj 2024 16:12