Ja Morant i Anthony Edwards su garancija sjajne serije između Memphisa i Minnesote

 JUSTIN FORD/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Justin Ford/Getty Images/Profimedia
STIGLE SU NOVE SNAGE

Čudesni NBA klinci koji ne poznaju strah na nevjerojatan način ušli u povijest lige

Anthony Edwards, Ja Morant, Tyrese Maxey i Jordan Poole su odigrali sjajne utakmice.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 17. travanj 2022. 11:28

Doigravanje u NBA ligi je počelo s četiri jučer odigrane utakmice u kojima smo vidjeli mnogo uzbuđenja, ali i odličnih individualnih partija. Do pobjeda su došli Utah Jazz, Minnesota Timberwolves, Philadelphia 76ers i Golden State Warriors, a prvi dan playoffa obilježili su mladi igrači.

Obično se kaže kako je playoff vrijeme kada na scenu isplivaju iskusniji igrači koji su već naučeni na intenzitet kojeg donose ovakve utakmice, ali jučer su na veliku sceni stupili mladi igrači koji su pokazali da se nikoga ne boje.

Tako su najbolji igrači utakmice između Minnesote i Memphisa bili mladi igrači - Anthony Edwards i Ja Morant. Edwards je sinoć odigrao svoju prvu playoff utakmicu u karijeri i odradio je na maestralan način. Za 40 minuta je postigao 36 poena te se tako približio rekordu kojeg drži Luka Dončić, a koji je postigao 42 poena u svojoj prvoj playoff utakmici. Edwards, koji ima 20 godina, se zaustavio na 36 poena uz šut 12/23 (trice 4/11), a imao je i 6 asistencija, po 2 skoka i blokade te 1 izgubljenu loptu. Najbolje od svega je činjenica da je on neustrašivo pogađao svaki put kada bi se Grizliji približi Vukovima. Edwards bi ili pogodio tricu ili svojoj brzinom ulazio pod koš Memphisa.

Ja Morant je, s druge strane, ove godine napravio toliki skok da bi mogao završiti u prvoj All-NBA petorci. On je sinoć dao sve od sebe da spriječi domaći poraz svoje momčadi. Za 35 minuta je postigao 32 poena uz šut 8/18 (trice 0/2), a imao je i 8 asistencija, 4 skoka te 1 ukradenu loptu. Morant se trudio, ali ovaj 22-godišnjak sinoć nije imao dovoljno raspoloženih suigrača da bi došao do pobjede.

Junak Sixersa sinoć nije bio ni Joel Embiid ni James Harden već 21-godišnji Tyrese Maxey. On je odigrao utakmicu karijere te za 38 minuta ubacio isto toliko poena uz šut 14/21 (za tricu 5/8). Maxey je dodao i 4 skoka i 2 asistencije, a treba spomenuti kako je 21 od 38 poena ubacio u trećoj četvrtini kada je pitanje pobjednika definitivno riješeno. Maxey je cijelu utakmicu igrao u najvećoj brzini te donio Sixersima treću opciju. U toj utakmici je na strani Toronta igrao i rookie Scottie Barnes koji je zamalo došao do triple-doublea. On je za 32 minute imao 15 poena (šut 4/6) te 10 skokova, 8 asistencija i 1 blokadu.

Stephen Curry je sinoć startao s klupe jer se tek oporavio od ozljede, ali to nije bilo važno Golden Stateu jer je sinoć bio raspoložen 22-godišnji Jordan Poole. On je na parketu proveo 30 minuta ta postigao 30 poena uz odličan šut 8/13, a pogodio je 5 od 7 pokušaja za tricu. Imao je Poole i 3 asistencije te 1 skok.

Kažu kako na mladima svijet ostaje, ali u NBA ligi su mladi već uzeli dio svojeg svijeta. Nikada se u povijesti NBA playoffa nije dogodilo da 4 igrača s 22 godine ili manje u jednoj večeri postigne najmanje 30 poena. Edwards, Morant, Maxey i Poole su to sinoć napravili. Još da je jučer igrao ozlijeđeni Dončić. I njemu su tek 23 godine...

Linker
20. travanj 2024 12:43