MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp
JOŠ JEDNA POBJEDA

Denver na korak do povijesnog prstena: Jokić se ozlijedio na startu susreta, briljirao njegov suigrač

Samo se jedna momčad u povijesti NBA finala uspjela vratiti nakon što je gubila 3:1 u seriji
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 10. lipanj 2023. 07:46

U četvrtoj utakmici NBA finala Denver Nuggetsi su slavili 108:95 kod Miami Heata i tako s 3:1 u seriji stigli na korak do povijesnog naslova. Nikola Jokić utakmicu je završio s double-double učinkom od 23 poena i 12 skokova, uz četiri asistencije, a posebno je blistao Aaron Gordon s učinkom karijere u doigravanju (27 poena, sedam skokova i šest asistencija). Kod Nuggetsa su još raspoloženi bili Bruce Brown s 21 poenom odnosno Jamal Murray (15). Kod poraženog Miamija, Jimmy Butler bio je najučinkovitiji s 25 poena, sedam skokova i sedam asistencija dok je Bam Adebayo ubacio 20 uz 11 skokova, ali i čak osam izgubljenih lopti.

Početak četvrtog susreta obilježio je trenutak kad je nakon krivog doskoka Jokić zbog ozljede otišao u svlačionicu, a dok se srpski košarkaš oporavio za drugu četvrtinu, raspoloženi Gordon je ubacio 15 od svojih 16 poena u prvom poluvremenu.

Nuggets se sada vraćaju kući s prilikom da osvoje svoj prvi naslov u povijesti franšize u Ball Areni u noći s ponedjeljka na utorak. Šanse za Miami koji mora preokrenuti 3:1 u finalu, vrlo su malene. U povijesti NBA lige postojala je samo jedna momčad koja se vratila nakon takvog deficita u NBA finalu. To su bili Cleveland Cavaliersi kada su to učinili protiv Golden State Warriorsa u finalu 2016. godine.

Linker
03. svibanj 2024 12:26