NIC ANTAYA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Nic Antaya/getty Images/profimedia
BOGDANOVIĆEV REKORD

Detroit Pistonsi su od prve sekunde dobili ono što su tražili dovođenjem Bojana Bogdanovića

Najbolji hrvatski košarkaš u službenom je debiju za Detroit ubacio 24 poena, najviše u karijeri na otvaranju NBA sezone
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 20. listopad 2022. 21:43

Ono što su tražili Detroit Pistonsi kad su s Utah Jazzom dogovorili trade za najboljeg hrvatskog igrača, Bojan Bogdanović isporučio je već u prvoj utakmici sezone. Tražili su Pistonsi u Bogdanoviću igrača koji bi dao sigurnost mladoj i talentiranoj momčadi, koji ih može naučiti što je to NBA i kako je to uzimati pobjede u ovoj ligi, kao i što sve treba napraviti da bi se igralo utakmice u kojima nije važno napuniti osobnu statistiku, nego na koncu i prihvatiti ruku čestitke protivnika.

Šut iz igre 50 posto

Iako su Pistonsi zaostajali već u prvoj četvrtini s 15 poena razlike, drugo pojavljivanje Bojana Bogdanovića na terenu značilo je i veliki povratak Detroita. Bogdanović je tako svoja 22 od 24 poena ubacio u drugoj i trećoj četvrtini s čime su Pistonsi preuzeli vodstvo nad Orlandom, a na kraju ga i sačuvali. Usput, Bogdanović je kod 111:109 u posljednjoj minuti pospremio dva slobodna bacanja koja su zacementirali startnu pobjedu Detroita od 113:109.

Pri tome je Bogdanović ubacio 24 poena za 35 minuta koliko je proveo u igri. Šutirao je 8-16 iz igre, od čega je za tri ispalio deset projektila od kojih je šest pronašlo cilj. Dodao je Bogdanović i pet skokova, dva asista, osvojenu i izgubljenu loptu.

I kreirao time svoj najbolji start od svih dosadašnjih ulaza u sezonu. Naime, Bogdanovićeva 24 poena za Detroit su najviše koliko je on zabio u otvarajućim utakmicama sezone koje do sada, od jeseni 2014. naovamo odigrao za Brooklyn, Indianu, Utah i sada za Pistonse.

Svi oni koji su zabrinuli s mizernih napadačkim učinikom Bogdanovića u tri predsezonske utakmice za Detroit, nisu trebali strahovati, jer naučili smo već kako se kod Bojana mašina pali kad se krene igrati za pravo.

Gdje će završiti sezonu?

Pobjede Detroita, kojega malo tko vidi kao kandidata na Istoka i za play-in, a kamoli za play-off, značit će puno, jer dok je god ova momčad konkurentna, do tada će Bojan Bogdanović u Pistonsima igrati ozbiljnu košarku. Neka crnija serija poraza, mogla bi, ako bi Pistonsi ostali miljama daleko od šanse za doigravanje napraviti od Detroita još jednu sezonu u kojoj se školuju klinci, malo se toga dobiva putem, a i pitanje je onda kakva bi bila uloga našeg najboljeg igrača u tom timu.

Ovako će Bogdanović raditi posao i za momčad, ali i za sebe. Naime, on je u posljednjoj godini ugovora, a ako večeri poput ove budu česte, ako se neće spuštati ispod dvadeset poena, onda ga na ljeto čeka novi ozbiljan ugovor. Ako se uopće zadrži u Detroitu do ljeta, ako iskusnog šutera ne odluči već tijekom sezone dovesti netko tko pikira na naslov...

Bojanova otvaranja sezone

2014. Brooklyn (poraz od Bostona) - 7 poena

2015. Brooklyn (poraz od Chicaga) - 9 poena

2016. Brooklyn (poraz od Bostona) - 21 poen

2017. Indiana (pobjeda nad Brooklynom) - 14 poena

2018. Indiana (pobjeda nad Memphisom) - 19 poena

2019. Utah (pobjeda nad Oklahomom) - 16 poena

2020. Utah (pobjeda nad Portlandom) - 15 poena

2021. Utah (pobjeda nad Oklahomom) - 22 poena

2022. Detroit (pobjeda nad Orlandom) - 24 poena

Linker
25. travanj 2024 17:31