Diar DeRozan

 Screenshot
POGLEDAJTE VIDEO

Devetogodišnjoj kćeri NBA zvijezde prijetili jer je jako navijala za oca, iz dvorane ju ispratilo osiguranje

"Stalno sam čuo nešto tijekom utakmice, netko je promašio i rekao sam - ‘K vragu, to moja kći vrišti?‘.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. travanj 2023. 16:26

Vrlo neugodna priča isplivala je na NBA sceni. I nema previše veze s košarkom. Devetogodišnju Diar DeRozan, kćer Chicagovog beka DeMara DeRozana, u srijedu je ispratilo osiguranje Bullsa iz Scotiabank Arene u Torontu nakon što je NBA ured obavijestio momčad o ozbiljnim prijetnjama viđenim na internetu za vrijeme utakmice, izvijestio je u petak TNT.

Chicago je te večeri pobijedio Toronto 109:105 u utakmici Play-In turnira, te ga tako eliminirao iz doigravanja. Malena Diar je bila uz teren te je jako navijala za svog oca i njegovu momčad. Što se nekima koji su to vidjeli na TV-u nije svidjelo te su na društvenim mrežama osvanule prijetnje usmjerene prema curici već za vrijeme utakmice. Njezin otac je godinama bio najveća zvijezda Toronta.

NAVIJANJE MALE DIAR DEROZAN POGLEDAJTE OVDJE

"Stalno sam čuo nešto tijekom utakmice i bilo je to kod slobodnog bacanja, netko je promašio i rekao sam - "K vragu, to moja kći vrišti?", kazao je DeRozan, komentirajući strast s kojom je Diar navijala za Chichago:

"Kći me nazvala neki dan kad je izlazila iz škole i samo je rekla: ‘Tata, mogu li doći na utakmicu Toronta?‘ Sjećam se da je išla na sve utakmice Toronta kad je bila dijete i skoro sam rekao "ne", jer ima školu. No, bila je uporna u tome da dođe navijati, a ja sam popustio - "U redu, možeš propustiti jedan dan škole i doći na utakmicu."

DeRozan nije previše uznemiren zbog svega što se dogodilo, zbog prijetnji na društvenim mrežama.

"Ono što je ludo je da je to svijet u kojem sada živimo. Bez obzira na to koliko nešto može biti dobro, ovdje još uvijek imate samo jadne ljude koji jednostavno nemaju život. Tužno je. Vidimo to svaki dan. Ali više od svega mi je stalo je da moja kći uživa u svom trenutku, u svom vremenu. I neka to bude unutar našeg kruga. Ne dam je uhvatiti u sve te negativne stvari koje dolaze izvana. Samo sam ja kao otac zaštitnik. Ali znam kako je s druge strane biti slavan i sve ostalo, jednostavno je tužno i jadno kako će neki ljudi sjediti i koristiti svoje prste da upućuju bilo kakve prijetnje idolima bilo kojoj vrsti djece."

DeRozan je potvrdio da je napustio Scotiabank Arenu sa svojom kćeri nakon pobjede Bullsa nad Raptorsima.

"Bio sam s njom", rekao je. "Jamčim da se ništa neće dogoditi dok sam ja sa svojom kćeri. To su samo idioti na kraju dana. Očito je frustrirajuće kada čujete bilo kakvu vrstu prijetnji. Ne pokušavate ništa shvatiti olako. Ali moja stvar je da moja kći ne zna ništa o tome. Ona jednostavno zna dobru stranu - "Pobijedili smo u igri". Sve dok je ona zadovoljna time, ne brinem se ni za što drugo."

Linker
26. travanj 2024 14:15