StoryEditor
 Gary A. Vasquez / USA TODAY Sports
KRAJ KARANTENE

DOK AMERIKA TEK POČINJE SVOJU BORBU, SVE JE VIŠE ZDRAVIH SPORTAŠA: Iz izolacije izašli i Lakersi, ne treba očekivati brzi povratak lopte na parkete

Autor: Sportske novostiObjavljeno: 01. travanj 2020. 11:06

Iako je SAD na globalnoj razini postao vodeće žarište zaraze opakim koronavirusom, američki sportaši mogli bi se uskoro vratiti treninzima, barem ako je suditi po njihovim zdravstvenim stanjima. Među momčadima čiji su igrači potpuno zdravi sada su i Los Angeles Lakersi.

Prvotno su dva igrača te NBA-ekipe bila pozitivna na virus SARS-CoV 2, a iz momčadi je objavljeno da je 14-dnevna karantena istekla te da sada više nema pozitivnih igrača. Podsjetimo, korona je u NBA ušla prije nekoliko tjedana kada je objavljeno da se zarazio centar Utah Jazza Rudy Gobert.

Nekoliko se NBA košarkaša zarazilo, ali nitko od njih nije imao veće posljedice po svoje zdravlje. U SAD-u ovih dana rapidno raste broj zaraženih i preminulih od opake bolesti, a stručnjaci predviđaju da će se ono najgore tek dogoditi, odnosno da je ta zemlja još daleko od epidemiološkog vrhunca.

 

Linker
23. svibanj 2020 11:37