Luka Dončić ima problema s ozljedamaa

 ADAM GLANZMAN Getty Images Via Afp
ČEKA SE ODLUKA

Dončić u večeri razočaranja zabrinuo Slovence, a bliži se susret s Hrvatskom: ‘Obavijestit ću vas za dva dana‘

Slovenski košarkaš se tijekom NBA playoffa borio s ozljedama, a trebale bi ga čekati olimpijske kvalifikacije
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 18. lipanj 2024. 10:21

Luka Dončić nije uspio osvojiti svoj prvi NBA naslov. Dallas je u petoj utakmici finala uvjerljivo poražen od Bostona (88:106), a slovenski košarkaš je utakmicu završio s 28 poena, 12 skokova i pet asistencija. To nije bilo dovoljno, a tijekom utakmice je bilo vidljivo da je Slovenac dosta usporen zbog nekoliko sitnih ozljeda s kojima se bori.

- Nije važno što sam ozlijeđen. Pokušao sam pomoći, ali nije bilo dovoljno. Boston je protiv nas igrao fizički jako i igrali su odličnu obranu. Oni su sjajna momčad koja je zajedno dugo vremena. Sve su prošli, a i mi to moramo proći, borit ćemo se sljedeće sezone - rekao je Dončić nakon utakmice.

Dallas je u playoff ušao kao peta momčad Zapadne konferencije, a njihova sezona se promijenila nakon što su u veljači u klub putem tradeova došli PJ Washington i Daniel Gafford. Do tada su Mavericksi držali poziciju koja vodi u play-in turnir i nitko ih nije vidio da idu ovako daleko u turniru.

- Napravili smo neke sjajne poteze. Zajedno smo pet mjeseci i ponosan sam na svakog igrača koji je u momčadi, na svakog trenera i ljude koji su u pozadini. Nismo osvojili naslov, ali ovo je bila fantastična sezona. Trebamo ostati zajedno i onda ćemo se sljedeće godine vratiti još jači - istaknuo je Dončić.

Slovenski košarkaš bi nakon ovog finala mogao imati kratki odmor jer ga očekuju u reprezentaciji Slovenije kako bi poveo momčad u kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre na kojem igra i Hrvatska. Međutim, Dončić nije jasno odgovorio na pitanje hoće li se staviti na raspolaganje izborniku Aleksandru Sekuliću.

- Ne mogu sada pričati o tome. Moram donijeti neke odluke, moram se pokušati malo zaliječiti. Obavijestit ću vas o svojoj odluci za dva dana - objasnio je Slovenac.

Linker
18. lipanj 2024 10:24