CHRISTIAN PETERSEN Getty Images Via Afp
NBA DOIGRAVANJE

Double-double Ivice Zupca u pobjedi Clippersa, sjajna večer Leonarda, bolne scene na utakmici Bucksa i Miamija

Hrvatski košarkaš i njegova momčad upisali su veliku pobjedu na teškom gostovanju
Piše: SNObjavljeno: 17. travanj 2023. 06:53

Kawhi Leonard odveo je s 38 poena, pet skokova i pet asistencija Los Angeles Clipperse do 1:0 vodstva u seriji s Phoenix Sunsima. Dobar nastup u redovima gostujuće momčadi, koja je slavila sa 110:115, imao je i Ivica Zubac koji je za pola sata na parketu upisao novi double-double s 12 poena i 15 skokova.

Kod Sunsa je najraspoloženiji bio Kevin Durant kojeg je jedan skok dijelio do triple-double učinka (27 p, 9s, 11a), dok je njegov suigrač Devin Booker upisao 26 poena.

Russell Westbrook imao je očajnu šutersku večer te je realizirao samo tri od 19 pokušaja iz igre, no u posljednjih 30 sekundi je ubacio dva bitna bacanja, a potom i blokirao Bookerov pokušaj na drugoj strani.

Iznenađenje su sinoć priredili košarkaši Miami Heata koji su sa 117:130 u gostima porazili favorizirane Milwaukee Buckse. Goste je predvodio Jimmy Butler s 35 poena i 11 asistencija, dok je kod domaćih s 33 poena najučinkovitiji bio Khris Middleton.

Ovaj susret obilježile su dvije ozljede.

Giannis Antetokounmpo i Tyler Herro napustili su igru još u prvom poluvremenu. Zvijezda Bucksa ozlijedila je leđa prilikom jednog pada u prvoj četvrtini. Faulirao ga je pritom Kevin Love, a Antetokounmpo je odradio slobodna bacanja te potom otišao u svlačionicu. Vratio se u nastavku, ali samo nakratko da bi ponovno u drugoj četvrtini napustio parket.

- Rendgenska snimka je bila čista, ali pratit ćemo njegovo stanje i vidjeti kako će se osjećati ovih dana - nakon utakmice će trener Bucksa Mike Budenholzer.

S druge strane, kod Herra se zna da je teže stradao. Prve informacije govore da je igrač Miamija slomio desnu ruku nakon što je prije toga upisao 12 poena za nešto manje od 20 minuta na parketu.

Do vodstva u doigravanju u noći s nedjelje na ponedjeljak stigli su i Denver Nuggetsi koji su u Ball Areni uvjerljivo porazili Minnesotu sa 109:80. Jamal Murray upisao je 24 poena uz osam skokova i osam asistencija. Nikola Jokić dodao je 13 poena i 14 skokova za 29 minuta na parketu, dok je kod Timberwolvesa prvi strijelac s 18 poena bio Anthony Edwards.

Linker
18. travanj 2024 14:02